zondag 8 november 2020

Gedisciplineerd Sint-Truiden

Vermits de mensen blijkbaar massaal de natuur opzoeken in deze periode (ik begrijp ze wel, we hebben zo'n prachtige herfst) stelde ik, na mijn babbel met Nany, voor nog eens in Sint-Truiden te wandelen. Er liep iets meer volk rond dan op 4 november maar het was er echt niet druk. En... vooral de discipline viel me op. Nergens groepjes van meer dan vier en er werd voldoende afstand gehouden tussen groepjes die elkaar duidelijk toevallig op straat hadden ontmoet. Wat een gedisciplineerde bevolking!

Sint-Truiden staat me echt aan! Het is (normaal gezien) een levendig maar niet te druk stadje, er staan opvallend mooie huizen en het caféaanbod is er niet min (idem voor de winkels, maar dat vind ik persoonlijk minder belangrijk - hoewel, ik kan er echt genieten van sommige prachtige etalages)!  Alleen zijn de cafés jammer genoeg allemaal gesloten in deze corona-lockdown, anders had ik zeker voorgesteld "een terrasje te doen" met dit prachtige weer!

Thuisgekomen was het praktisch tijd om voor het avondeten te zorgen. Niets heel speciaals maar toch even dit vertellen: na groentesoep aten we bij lamsfilet een stamppot van uien en zoete aardappel. Toen ik die zoete patatten pas ontdekte, moest ik er niets van hebben. Ondertussen heb ik echter ondervonden dat, als ze bereid worden met voldoende peper, ze heel lekker zijn, zeker in combinatie met uien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten