woensdag 11 november 2020

Haren

Een mooie wandeling in de buurt van Haren (bij Bommershoven) vandaag. Alleen... ik voelde dat we gisteren weinig bewogen hadden (wat zeg ik? Vooral ik had weinig bewogen). Mijn heupgewrichten deden zo pijn dat ik na 30 minuten vroeg om terug naar de auto te lopen! Maar kom, uiteindelijk hebben we toch een klein uur gestapt.

Daarna gingen we nog even langs het kerkhof van Gutschoven, waar Rogers grootouders van vaderskant rusten. 

Thuis kreeg Roger een telefoontje van vriend Karel. Die onder andere vertelde dat de laatste (Amsterdamse) partner van zijn broer Dirk Lambrecht zaliger onlangs is overleden. Als ik me goed herinner wat Dirk me over die Irene vertelde, zou ze dus 82 of 83 jaar zijn geworden. En... ze had al keelkanker toen we haar hebben ontmoet in Amsterdam, héél lang geleden (jaren voor Dirk zelf overleed)! Ik herinner me dat ze ten tijde van onze ontmoeting, ondanks haar keelkanker, nog rookte en eigenlijk, zo had ik begrepen, die kanker maar op zijn beloop liet. Dus vroeg ik me af of ze uiteindelijk aan die kwaal is overleden of aan iets anders maar die vraag heeft Roger niet aan Karel gesteld.. 

Voor het avondmaal kookte ik nog eens stoofvlees met savooikool. Heel lekker! Dat vond Roger ook die me vroeg waar ik dat recept had gevonden. Ik herinnerde hem eraan dat ik dat zelf jaren geleden in elkaar had geflanst. Deze keer heb ik wel rundstoofvlees gebruikt en heb ik het gerecht uren laten sudderen en dat was nog lekkerder dan toen!

Met Nany gaat het goed: ze heeft vandaag heel veel telefoontjes gekregen!

Een paar foto's van Roger:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten