zaterdag 28 november 2020

Gewetensvragen

Wat rondgereden (en af en toe gestopt) in de streek vandaag. Wat is het hier toch ongelooflijk mooi! Vandaag scheen de zon volop, wat maakte dat je bijna vergat dat het zo koud was!

Ik heb de gewoonte te mijmeren terwijl we rijden. 

Vandaag dacht ik vooral na over dit. Ik heb echt de indruk dat er zich een dictatuur aan het installeren is en ik begrijp in feite de mensen die zich niet veel aantrekken van de coronamaatregelen. Langs de andere kant, de zorgverleners lijken het zo moeilijk te hebben dat je, alleen om hun werk wat lichter te maken, de maatregelen heel strikt zou naleven! 

En... dan zijn er nog de kinderen. Wat een voorbeeld zou dat zijn voor Elena, Matthias en Eva zijn als we de maatregelen ("wetten") aan onze laars zouden lappen?  Elena en Matthias weten immers al heel goed (en Eva beseft het al een beetje) dat we vorige woensdag op het randje zaten van wat "toegelaten" is. 

O ja, uiteraard met Nany gebeld en ze had het over wat "toegelaten" is met Kerstmis. Ik legde haar uit dat waarschijnlijk alleen Zeger naar het kerstdiner zou gaan. En daar maakte Nany van uit dat je met zes mensen mag samenkomen op kerstavond (dochter, schoonzoon, de drie kindjes en Zeger). Ik had alle moeiten van de wereld om haar uit ge leggen dat het niet ging om het aantal personen rond de kersttafel, wel om de extra persoon die zich bij een gezin voegt die avond. Blijkbaar zijn die maatregelen toch nog steeds niet duidelijk voor iedereen!

Deze middag, na onze rondrit, een boekvoorstelling van Ingrid Lenaerts "gevolgd". Online. Eigenlijk is dat niet de ideale manier om een boek voor te stellen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten