maandag 23 november 2020

Taalkunde

Doodgewone dag weer. Huishoudtaken met als gevolg de gebruikelijke rugpijn nadat we één kamer  grondig onder handen hebben genomen, korte wandeling in Borgloon, nog enkele kaartjes en mailtjes met gelukwensen gekregen. Zelf proficiat gewenst aan vriendin Bernadette die vandaag verjaart. En... mijn avondkooksel dat mislukte!

We kopen al heel lang geregeld een diepvries  "Chinese groentemix" waar we heel lekkere soep van maken. Vandaag wilde ik eens proberen die groenten samen met kabeljauw in een wokgerecht te verwerken. Ik gebruikte geen andere kruiden dan anders en toch... trok het resultaat op niets! Alleen de kabeljauw had een beetje smaak! 

Een dus heel gewone dag... tot ik deze avond een hele poos mailtjes wisselde met Zeger. Eerst over zijn nieuwe fotoproject (daarover later meer) maar gaandeweg hadden we het ook over taal in het algemeen en meer bepaald over de verschillen tussen Noord-Nederlands en ons Nederlands (Vlaams dus).

Ik heb me al dikwijls afgevraagd waarom Zeger geen linguïstiek (taalkunde dus) heeft gekozen toen hij naar de unief ging. Hij kent en begrijpt zo veel meer van taalfenomenen dan ik! 

Tussendoor keek ik  af en toe naar "De afspraak" op mijn pc-scherm... eigenlijk gewoon om te zien hoe het zit met dat virus en wat de vooruitzichten zijn voor Kerstmis. Geen... vermoed ik! 

En de twee pakjes die hier nog moeten bezorgd worden (verzonden op 5 november!), zijn nog steeds niet aangekomen! Wat Matthias en Eva ook beweren over Sinterklaas die altijd aan speelgoed geraakt, ik vrees dat ze zich in dit Coronajaar vergissen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten