maandag 9 november 2020

18 jaar geleden al!

Vandaag nog een wandeling in Borgloon (jawel, deze keer ging het onder andere ook naar de begraafplaats!) waar heel weinig volk rondliep maar waar we wel een vroegere "kennis" ontmoetten. De uitbaatster van een papier- en geschenkenhandel met drukkerij. Ze groette ons, liep even verder, leek ons toen beter te herinneren, deed haar mondkapje aan en kwam terug op ons toe gelopen voor een kort gesprek. Ze is een stuk ouder dan Roger en heeft die winkel al een poosje niet meer. Daarbij heeft haar man last gehad van een paar serieuze gezondheidsproblemen. Tja, oud worden!

Op weg naar Borgloon (foto Roger):


Daar had ik het ook over met Nany aan telefoon. Ze zit nog steeds in quarantaine, wordt pas donderdag getest maar wacht daar eigenlijk ongeduldig op. Deze keer lijkt ze toch een beetje ongerust, 'want ze wordt nu toch wat ouder hé'! 

Vandaag weer een geschenk gekregen. Van onze vroegere buurjongen René. Hij mailde me foto's van 18 jaar geleden. Ik had toen in november een reünie georganiseerd met hem, zijn zussen en broer, mijn zus en broer, onze partners en al de kinderen. Ik denk dat we wel met 20 man waren. Het ging er heel eenvoudig aan toe: lange wandeling, soep, spaghetti, wijn en frisdrank, een  allegaartje aan borden en bestekken (ik herinner me zelfs dat ik enkele bestekken had geleend van overbuurvrouw Marie-Claire). Maar wat een gezellige dag werd dat! Zeggen dat we ondertussen al 18 jaar ouder zijn, dat een paar toen aanwezige koppels gescheiden zijn, dat één persoon al overleden is en dat al onze kinderen het nest hebben verlaten. Hieronder enkele foto's van René:







Deze avond heb ik vooral mijn tijd besteed aan het nalezen van het jongste nummer van Oostland. Ik moet trouwens nog even voortdoen. Maar... weer stel ik vast dat ik enkel teksten lees van en over oude mensen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten