vrijdag 6 november 2020

Over kwaaltjes en serieuze besmettingen

Nany vertelde me vandaag aan telefoon dat ze de gang waarop ze verblijft voorlopig niet meer mag verlaten. Er zou een besmetting zijn vastgesteld in haar afdeling van het rusthuis. Later vernam ik via zus Bie dat verschillende bewoners en personeelsleden besmet zijn met covid 19 en dat bezoek wordt afgeraden gedurende 14 dagen. En... dat de bewoners al die tijd op hun kamer moeten blijven. Wat ik begrijp maar wat Nany echt niet zal plezieren!

Aan telefoon klaagde ze al over het weinige bezoek dat ze de laatste tijd mag krijgen (één en dezelfde persoon per twee weken). Terloops zei ik haar dat wij onze kinderen ook niet mogen bezoeken of ontvangen, laat staan onze vrienden. 'Ja, maar jullie kunnen nog gaan wandelen', antwoordde Nany. Dat is waar maar dat hebben we niet gedaan vandaag.

Om te beginnen hoor en lees ik dat het een overrompeling is in alle natuurgebieden, had ik geen zin om weer in een stad rond te lopen... en had Roger vandaag veel werk in de wei, waardoor hij sowieso voldoende beweging kreeg. Ik niet en eigenlijk is dat jammer: het is echt heel mooi herfstweer!

 Foto's van Roger:



Wat bewonder ik Roger! Hij wordt in januari 77 en heeft vandaag uren aan een stuk vrij dikke takken, die waren blijven liggen na het snoeien, gekliefd! Ik word deze maand "maar" 71 en echt, ik zou daar niet meer toe in staat zijn! 

Ik voorzie echter dat hij die gekliefde takken in de kachel zal willen gebruiken. En daar zie ik dan weer tegen op! Ik heb gisteren en vandaag eindelijk nog eens wat serieus schoongemaakt en merkte dat zelfs gewoon stof afdoen geen deugd doet aan mijn pols! En... de kachel aansteken betekent de volgende dag schoonmaken!

O ja, onlangs van Wiemla gehoord dat ze ook last heeft van peesontstekingen in haar schouders. Ik hoor daar vrij veel over tegenwoordig: hangt iedereen misschien te lang aan telefoon in deze coronatijd? 

Vandaag zijn er al twee leveringen van Bol.com aangekomen. Ik weet het, ik ben er heel vroeg bij om Sinterklaas te helpen maar ik vrees dat het ontzettend druk in de winkels wordt begin december (als ze tegen dan al even open mogen, en anders zullen de leveringen in december heel lang op zich laten wachten!).

2 opmerkingen:

  1. Peesontsteking komt niet alleen door te bellen met GSM hoor. Kan je krijgen door te vallen, tennissen, ruiten poetsen, iemand dikwijls te moeten rechttrekken, zoals ik bv. door Nononc te tillen enz....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dat weet ik wel hoor! Maar bij mij was het echt van de hoorn van de (vaste) telefoon vast te houden! Vandaar dat grapje!

      Verwijderen