dinsdag 24 november 2020

Huxley en Orwell

Vandaag, nog voor onze boodschappen, even gewandeld in Melveren (Sint-Truiden). Wat was dat lang geleden! Aangename wandeling maar ik dacht terug aan zuster Godwine die daar vlakbij woonde in een klooster en die we in normale omstandigheden even hadden kunnen bezoeken. Alleen... is zuster Godwine niet meer van deze wereld en zijn de omstandigheden nu verre van normaal!

Sinds het begin van de coronacrisis denk ik vaak terug aan "1984" van Orwell. Ik heb het boek zeker twee keer gelezen (in het Engels en in het Frans) en misschien zelfs drie keer (ik heb een herinnering aan het boek in het Nederlands, maar dat is een heel vage herinnering). Het heeft in elk geval heel veel indruk op mij gemaakt. "Brave New World" van Huxley heb ik nooit gelezen en dat ervaar ik echt als een gebrek na wat ik deze avond, op aanraden van Roger, bekeek! Roger zegt me dat we dat boek hebben: misschien moet ik het eindelijk eens lezen. 

Deze avond raadde Roger me dus een documentaire van Arte aan. Over Huxley en Orwell. Heel interessant maar... jammer genoeg weer in het Frans. Wie dat geen probleem vindt, raad ik echt aan de link hierboven te volgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten