vrijdag 27 november 2020

Plannen voor Kerstmis

Het is zo ver: we weten wat toegelaten is en het werd wat we vermoedden. 

Hendrik en Debby zullen dus verplicht exclusief van elkaars gezelschap genieten (tenzij ze er één persoon bij vragen, maar Roger en ik zijn uitgesloten: wij zijn met z'n tweeën). Dochterlief en schoonzoon zullen waarschijnlijk Zeger op bezoek krijgen en Roger en ik zullen braafjes thuis blijven en ook van elkaars gezelschap genieten. 

Wat Nany zal doen, weet ik niet. Misschien zal broertje haar bij zijn gezinnetje uitnodigen? Voor ons is dat onmogelijk, want dan moet ze hier blijven logeren (mag dat wel?) en dat zou voor moeilijkheden zorgen: alleen ons toilet al, dat zich op de verdieping bevindt. En zusje? Tja, zij is alleen en mag dus bijvoorbeeld haar zoon en schoondochter vragen (omdat zus alleenwonend is, mag zij, in tegenstelling tot ons, twee mensen vragen). Haar dochter woont in het buitenland maar stel dat ze rond Kerstmis naar België komt, waar kan zij dan terecht? Bij haar moeder die dan haar zoon en schoondochter niet meer mag uitnodigen vermits ze dan aan drie personen komt? 

De zoon en schoondochter van zusje mogen haar ook uitnodigen, vermits mijn zus alleen is. Maar dan mag daar hun hun zus/schoonzus niet meer bij, want dan hebben ze twee personen op bezoek.

Even dacht ik: 'ik ga gewoon in mijn eentje nog eens naar een kerkelijke kerstviering, zoals vroeger'... maar die vieringen zijn ook nog steeds verboden in deze coronatijd, vermoed ik? 

Ik begrijp dat de maatregelen streng blijven en wil ze graag naleven. Maar ingewikkeld zijn ze ook weer wel. Of... gaat de overheid er misschien van uit dat de meeste mensen toch een (heel) klein beetje zullen valsspelen? 

Wat dan weer wel een slecht voorbeeld zou zijn voor hun kinderen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten