maandag 18 maart 2019

Over onder andere familie, lectuur en roet

Na enkele huishoudtaken belde ik vlak na de middag met Nany. Ze had zich gisteren niet zo goed gevoeld maar ik hoorde aan telefoon haar stem levendiger worden naarmate de tijd verstreek. Waarschijnlijk monterde het praten haar op.

Daarna gingen we eindelijk nog eens op bezoek bij Rogers nicht (in de betekenis van "cousin") Jeannine. Mijn bedoeling was dat bezoek te combineren met een wandeling (het weer was veel mooier dan gisteren). We bleven er echter zo lang (Jeannine kreeg ook bezoek van haar nichtje - in de betekenis van "niece" - en er viel heel veel bij te praten) dat het daarna echt tijd was om voor het avondeten te zorgen.

Ik had gisteren met een restje bloemkool en selder een soep in elkaar geflanst die heel lekker bleek. Daar aten we deze avond nog van.

Later, terwijl ik tilapia en prinsesbonen klaarmaakte, had Roger een petroleumlamp aangestoken. Ineens begon die te roken... en, voor we het beseften, lag de keuken vol roet. Na ons avondmaal moest ik dus elk oppervlak in de keuken, met inbegrip van de vloer, schoonmaken.

Niet fijn... maar kom, daarmee beschouw ik de keuken als "klaar" deze week en hoeft dat dus niet meer tegen zaterdag (we krijgen die dag bezoek van vrienden).

Ondanks dat schoonmaakwerk vond ik na het avondmaal nog tijd voor lectuur. Roger had me onlangs Raymond Chandler aangeraden en we hebben enkele werken van hem (weliswaar in Franse vertaling). Roger heeft gelijk: Chandler schrijft heel goed.

Terwijl ik in de relax lag te lezen, kreeg ik felle niesbuien: zelfs mijn neus bleek vol roet te zitten!

O ja, ik heb vandaag ook nog enkele bladzijden uit mijn vroegere dagboeken overgetypt. Rond deze tijd lag er sneeuw in 1966!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten