donderdag 28 maart 2019

Klasseren van digitale documenten

Elie Missotten, Georges V., Benny P., Roger en ik hadden ons via de werkgroep WO I/II Heers voor deze avond ingeschreven op een cursus "ordenen van digitale bestanden", georganiseerd door Erfgoed Haspengouw.

De cursus vond plaats in het kasteel Mariagaarde, in Hoepertingen. Roger en ik reden er al meteen na het avondeten naartoe en maakten voor de les nog een wandeling in het kasteelpark.
Elie en Benny zagen we daarna eigenaardig genoeg niet opdagen.

De cursus was heel interessant (we kregen vooraf koffie of thee en een stukje heel lekkere cake) maar ik merkte al vrij snel dat mijn mappen goed zijn gestructureerd. Alleen werd ons aangeraden in hun benaming geen spaties te gebruiken maar wel een underscore. Daar heb ik nooit rekening mee gehouden!

Dus wilde ik, toen we iets over 22 uur thuiskwamen, meteen de namen van mijn mappen wijzigen. Tot Roger me zei dat Hendrik hem ooit had uitgelegd dat die underscore niet meer nodig is en dat een spatie wel toegelaten is.  Morgen even aan Hendrik vragen. Geen namen hoeven te wijzigen zou voor mij immers veel tijdswinst betekenen!

De rest van de dag heb ik vooral besteed aan nog wat (vrij oppervlakkig) schoonmaken: morgen verwachten we immers weer heel goede vrienden (die we al lang niet meer hebben gezien) en ik kijk daar echt naar uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten