vrijdag 19 april 2019

Goede vrijdag

We vonden op deze goede vrijdag een prachtige Paasboodschap in de brievenbus, vanwege buurvrouw Marie-Claire en haar dochter, met daarbij een uitnodiging voor een Paasviering in Sint-Truiden. Hoewel ik heel veel zin heb om nog eens echt Pasen te vieren, zal het weer niet mogelijk zijn op de uitnodiging in te gaan, jammer...

Toch heel fel bedankt, Marie-Claire, de boodschap deed ons heel veel deugd!

Na nog enkele huishoudtaken stelde Roger een wandeling voor. We reden naar Mettekoven. Hoewel daar heel veel auto's stonden, ontmoetten we niemand tijdens onze wandeling door de plantages.
De kerselaars bloesemen nog even maar de appelbomen en de perenbomen zijn zo goed als uitgebloeid. Eigenaardig, want ik dacht dat appels andere jaren het laatst bloeiden? Binnen één week zijn alle bloesems verdwenen, vrees ik.




Foto's Roger
Daarna reden we naar Borgloon (waar heel veel volk rondliep of op terrasjes zat). Na nog een wandeling van een dikke 20 minuten (en hoera, mijn voet deed geen pijn meer!), dronken we een wijntje en een Duvel op het terras van de Kapelanij, met een mooi uitzicht op de heuvels tegenover het stadje en heel in de verte de transparante kerk.


Eigen foto's
We haalden vandaag de 24°C in de schaduw en het blijft nog enkele dagen zo: het wordt een prachtig Paasweekend!

Later, thuis, na het avondeten, nog even het evangelie van deze dag gelezen. En weer was er die nostalgie naar de vroegere Paasvieringen in onze parochie in Antwerpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten