zaterdag 13 april 2019

Sint-Truiden en Endeavour, onder andere

'Gaan we niet wandelen in Groot-Loon?' stelde ik na de middag voor. Roger leek niet echt enthousiast maar stemde toe. Toen we de auto startten, begon het lichtjes te regenen... en het was heel koud dankzij een noord-oostenwind.
'Ach, misschien is Sint-Truiden een beter idee,' opperde ik, 'als het regent kun je daar tenminste in een winkel schuilen'.
Dat hoefde ik geen twee keer te zeggen. We reden dus naar Sint-Truiden, het hield op met regenen en gedurende iets meer dan een uur wandelden we rond in die aangename stad. Winkel in, winkel uit: Roger houdt daarvan.
Het was koud maar opvallend minder dan in ons dorp! En uiteraard keek ik af en toe naar een etalage: wat zijn jurken duur tegenwoordig! Onder de 200 euro vind je er echt geen mooie in die boetieks.
We eindigden onze "uitstap" met een bezoekje aan de Kringwinkel, en weet je wat? Deze keer kochten we niets!

Toen we thuiskwamen, was het tijd om voor het avondeten te zorgen. Ik maakte nog eens broccoli klaar, met curry en kurkuma maar deze keer voegde ik er look en donkere sojasaus aan toe. Toen het gerecht, na een groentesoep, op tafel kwam samen met gebakken zalm, zei Roger: 'Dat ziet er niet appetijtelijk uit!'.
Ik moet toegeven dat mijn "creatie" er niet mooi uitzag... maar Roger was de eerste om te zeggen dat het gerecht héél lekker was!

Terwijl Roger de vaatwasser vulde en de broodmachine in gang zette, las ik een poosje in de relax (met uiteraard een blokje bittere chocolade smeltend op mijn tong) en rond 22 uur wilden we samen nog eens kijken naar een aflevering van "Endeavour".

Terwijl we ons met een trappist installeerden voor het televisiescherm in de "bibliotheek" kreeg ik een bericht van Hendrik en Debby: ze zaten op café... met mijn vriendin Jeannine uit Antwerpen. Ik kreeg zelfs een paar foto's als bewijs!



Hendrik, Jeannine en Debby, foto's gekregen van Debby en Hendrik maar gemaakt door wie?
Weer werd ik zo nostalgisch... ik vond het zelfs heel even jammer dat we niet meer in Antwerpen wonen:  anders waren Roger en ik misschien van de partij geweest?

Lieve Jeannine, ik mail je heel gauw!

O ja, en Rogers brood geurt weer heel lekker!

Eigen foto


Geen opmerkingen:

Een reactie posten