donderdag 11 april 2019

Verveling?

Soms vragen mensen me hoe we de dagen doorkrijgen sinds we op pensioen zijn. Of we ons nooit vervelen?

Eigenlijk weet ik niet precies wat dat inhoudt, zich vervelen. Op zich heel vervelend, want ik wil graag zoveel mogelijk zelf ervaren. Het is zoals bij Rogers heel vervelende (naar het schijnt) "restless legs": ik weet echt niet wat ik me daarbij moet voorstellen!

Vandaag bijvoorbeeld was een doodgewone dag waarop ik toch weer niet gedaan kreeg wat ik wilde doen.

Tijdens onze brunch kwam er een vertaling aan, die ik uiteraard de voorrang gaf. Daar was ik iets meer dan een uur mee zoet.

Nadat we daarna het poorthuis onder handen hadden genomen (tja, we zijn weer aan het schoonmaken) en glas hadden weggebracht naar de container gingen we een kaartje posten voor schoonzoon die binnenkort verjaart, afwasproduct kopen in de Action en bier kopen bij Lieve, de zus van Maj.

Het was vrij koud maar de zon scheen en we besloten onze dagelijkse wandeling te maken in Bevingen (gehucht van Sint-Truiden). Uiteraard gingen we eerst de nabijgelegen Kringwinkel binnen... en kwamen we er buiten met weer drie boeken.

Daarna wandelden we het bospad in dat leidt naar het opvangcentrum voor asielzoekers. De vegetatie leek een serieuze onderhoudsbeurt te hebben gekregen, want het kasteel en de vroegere militaire paviljoenen rechts van het pad waren deze keer heel zichtbaar. Roger heeft foto's gemaakt maar ze zijn nog niet op zijn pc geladen. Misschien voeg ik ze later hier aan toe. Het geurde er naar vers gemaaid gras en naar andere planten die ik niet kon thuisbrengen.

Thuis was het hoog tijd om aan het avondeten te beginnen (en had de wind weer zaadjes van essen gejaagd onder het poortgebouw: daar kun je blijven vegen - wat ik dan ook niet doe). Eigenlijk aten we als avondmaal alleen kliekjes van de vorige dagen.

Ik was aan het lezen toen ik me herinnerde dat ik deze middag een telefoontje had gekregen van Nany, over iets op tv dat me volgens haar zou interesseren: "A ciel ouvert".

Ik onderbrak mijn lectuur. In feite ben ik nog steeds bezig in "Qu'elle était verte ma vallée" (de oorspronkelijke Engelse titel vind ik niet meteen, en ik ben te moe om nog te googelen deze avond). Het is zo prachtig geschreven dat ik bewust langzaam lees om te genieten van de stijl en de sfeer! Nu werd het wel een heel langzame lectuur, want tegelijk was ik zo nieuwsgierig naar twee van de drie boeken die we pas hadden gekocht dat ik mijn aandacht verdeelde over de drie boeken.

Maar ik onderbrak mijn lectuur dus en inderdaad, mama heeft gelijk, "A ciel ouvert" lijkt heel interessant!

Toen ik pas begon op mijn pc daarnaar te kijken, stelde Roger echter voor samen te kijken (op het televisietoestel gekregen van Debby) naar een aflevering van Endeavour (Morse): een prequel. In het begin geraakten we er nogal moeilijk "in": wat een contrast met de afleveringen van Morse die we in Antwerpen zagen! Maar gaandeweg boeide het ons en ik denk wel dat we naar de volgende afleveringen zullen kijken.

Ondertussen waren er enkele mails en berichten binnengekomen. Tja, een mobieltje én een smartwatch zorgen er eigenlijk voor dat je nooit meer gerust wordt gelaten hé! De berichten van zus Bie en van Nany beantwoordde ik nog even, de rest is voor morgen.

Eigenlijk ben ik al van begin dit jaar van plan weer te beginnen tekenen. Maar... waar vind ik daar tijd voor?

O ja, en uiteraard lees ik ook af en toe de kranten tussendoor en vandaag heb ik me weer eens geërgerd aan Maggie De Block die niet aanvaardt dat dokters zich vragen stellen over vaccinatie. Wat mogen we binnenkort nog zeggen, zeg?

Vandaag heb ik een uurtje "niets doen" gemist. Is dat wat men bedoelt met "verveling"? In dat geval, geef me maar een beetje verveling!

1 opmerking:

  1. Vriendin Denise mailt me vandaag dat de Franse titel van dat boek gewoon de letterlijke vertaling is van de Engelse titel. Ik vond vandaag ook dat er een film naar gemaakt is: https://nl.wikipedia.org/wiki/How_Green_Was_My_Valley

    BeantwoordenVerwijderen