donderdag 18 april 2019

Huishoudhulp of niet?

Terwijl ik vandaag verder schoonmaakte, heeft Roger nog eens het gras afgereden. Het gaf hem heel wat beweging... maar hij doet dat niet graag én het is hard werken. Misschien moeten we toch hulp zoeken voor in het huishouden maar dan specifiek voor de tuin?

Op enkele uren om de twee weken kan een huishoudhulp Roger immers helemaal ontlasten op dat gebied (onze tuin is immers eerder een wei: veel meer dan dat en op tijd en stond snoeien hoeft er niet te gebeuren. Alleen... dat zou weer minder beweging betekenen voor hem. Ik weet het dus echt niet).

Eigen foto
Nadat Roger, vrij vermoeid, terug binnenkwam, stelde ik hem eerst voor dat werk te verdelen over verschillende dagen (zoals we doen voor het schoonmaken). Maar dat idee leek hem niet aan te staan: alleen al de machine uithalen en in gang zetten, vergt al een tiental minuten werk, zei hij.
Dan sprak ik over hulp vragen... maar dat idee vond hij ook niet goed.

Ja maar... wat dan? Want vanaf nu zou het gras opnieuw zeker om de twee weken moeten afgereden worden! En dan heb ik het nog niet over onze wei (tja, er graast geen schaap meer! Heeft de eigenaar ervan het verkocht?)!

2 opmerkingen:

  1. misschien toch eens informeren voor een robot voor het gras te maaien, kan ook op oneffen terrein gebruikt worden hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien... maar het is eerder een wei dan een tuin hé, dus geen gazon, gewoon grassen, en heel veel bomen (dat wil zeggen, veel voor de oppervlakte) en andere obstakels, plus heel oneffen, in alle richtingen!

    BeantwoordenVerwijderen