vrijdag 17 mei 2019

A touch of Frost om de dag te beëindigen

Roger heeft ontzettend hard gewerkt vandaag, in de tuin en in de wei. Ik vond het dus niet nodig hem aan te porren om te gaan wandelen. En... eigenlijk kwam me dat goed uit, want mijn dag was ook voldoende gevuld.

Nadat de badkamer een beurt had gekregen, ik de kamer, waar Nany binnenkort slaapt, had gecontroleerd op spinnenwebben (ik heb er geen gevonden) en net toen Wiemla wilde beginnen te chatten met mij kwam er weer een vertaling aan. Zo een met stukjes gemarkeerde tekst die ik nog moest vertalen en andere tekst die al vertaald was (blijkbaar door een of ander vertaaltool aan de onvolmaaktheden te oordelen - nee, ik heb die al vertaalde delen deze keer zelfs niet nagelezen: ik word daar niet voor betaald en ik had wat anders te doen).

Nadat ik de vertaling had geleverd, kreeg ik een mail, zogezegd van Elena. Eigenlijk vanwege haar school:

"Hallo oma,

Ik organiseer samen met mijn school De Kraal Schaffelkant een Tekenfund-actie om geld in te zamelen voor leerlingenraad speelplaatsverfraaiing.
Hiervoor heb ik een tekening gemaakt waarvan nu allerlei toffe spulletjes te koop zijn in mijn eigen webwinkeltje. Hoe gaaf is dat!"

Uiteraard* ging ik meteen naar dat webwinkeltje en bestelde (er was een grote keuze) twee sets magneten voor 20 euro. 

Vlak daarna kreeg ik een mail van dochterlief: ik mag nog dezelfde mail verwachten zogezegd van Matthias en Eva! 
Had ik het geweten, ik had maar één set besteld. Want het is niet meer te doen: bijna elke week geven we meer uit dan wat ik heb voorzien in mijn budget. Ik kom er zelfs niet meer aan toe een nieuwe jurk voor mezelf te kopen (ik hou niet van shoppen en vind dat op zich dus eigenlijk niet erg... maar stel dat ik dat wel eens zou willen doen!).

Weer een vrij drukke dag dus ( ja, ik weet het, voor mij is het nogal snel druk) maar, na ons glas gaspacho en ons avondeten (ik had, bij gebakken kabeljauw, iets in elkaar geflanst met onder andere broccoli, spruitjes, kurkuma, sojasaus en curry, en het was heel lekker) stelde Roger voor samen naar een aflevering van "A touch of Frost" te kijken. Ik vond het wat lang maar heel goed!

Eigen foto

* Zodra ik hier iets kopieer, verandert de lettergrootte en ik weet echt niet wat ik daaraan kan doen als ik het lettertype niet kan veranderen.

1 opmerking:

  1. Ondertussen dezelfde mail gekregen, zogezegd van Eva. Deze keer heb ik maar voor ongeveer 16 euro besteld.

    BeantwoordenVerwijderen