zaterdag 4 mei 2019

Over onder andere de stoomstroopfabriek in Borgloon

Met Heemkunde Groot Heers brachten we deze middag een bezoek aan de stoomstroopfabriek in Borgloon. De fabriek is heel fijn gerestaureerd, er huist nu een soort museum, en we kregen van onze gids een heel interessante uitleg, aangevuld door boeiende details vanwege Ludo D., Michel M. en Jos V. Het werd een heel aangename en leerrijke middag.

Boudewijn Knevels en zijn vrouw waren er ook en we waren heel blij elkaar eindelijk nog eens te ontmoeten en, wat hen betreft, even te kunnen praten over de zorgen waar ze de laatste tijd mee geconfronteerd worden.

We maakten enkele foto's:






Wat ze de mensen toen toch wijsmaakten!



Foto's Roger



Eigen foto's
Wat me wel opviel, was dat de gids vertelde dat die stroop (nu eigenlijk gemaakt in Wellen als ik goed onthouden heb) nog steeds geen suiker bevat, behalve de natuurlijke suikers van appelen, peren en bieten. Mensen lijken nog steeds niet te beseffen dat "natuurlijke suikers" ook suiker zijn en even ongezond als klontjes zodra de vezels zijn verdwenen tijdens het fabricageproces!

We waren pas thuis of het begon serieus te hagelen (we haalden vandaag amper de 11°C!).

En iets later, terwijl ik voor het avondeten zorgde, kreeg Roger een telefoontje van vriend Karel. Of we nog eens afspreken deze maand? Oei, dacht ik, onze maand zit alweer zo vol!
Maar, Karel zijnde een van de beste vrienden van Roger, zocht en vond ik nog ergens een "gaatje" op voorwaarde dat Roger een van de, tegen ons volgende logerend bezoek, schoon te maken kamers van mij overneemt (afspreken met Karel betekent immers praktisch een hele dag van huis zijn). Daar ging Roger meteen mee akkoord!😊
Hoewel hij nog steeds niet het gras heeft afgereden! Vandaag zou hij daar eventueel voor gezorgd kunnen hebben na onze uitstap... als het niet zo "hagelachtig" was.

Deze avond, nog voor ik enkele mails beantwoordde, keken Roger en ik naar "Pride and Prejudice". Ik vond die film voor één keer beter dan het boek... maar eerlijk gezegd, ik begrijp niet wat een man als vriend Karel daar mooi aan vond, tenzij de landschappen dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten