donderdag 2 mei 2019

Rustige, regenachtige dag

Maj en Charlie hebben heel veel geluk gehad gisteren: vandaag heeft het weer bijna constant geregend! We hebben dus niet gewandeld, tenzij onze korte boodschappen voor een wandeling kunnen doorgaan.

In het huishouden heb ik ook alleen het hoogstnoodzakelijke gedaan en het avondmaal was heel snel klaar: pompoensoep (ik had nog een halve pompoen in de diepvriezer) gevolgd door "gamba's al ajillo" (waarvoor ik enkel de olijfolie en de look moest toevoegen aan ontdooide grote garnalen) en daarna komkommer met zelfgemaakte vinaigrette en een rest van spitskool. Geen aardappelen...

Het valt me op sinds het bezoek van broertje dat we geen aardappelen meer eten!
Toen hij en zijn vrouw hier waren, had ik er nog enkele gekookt voor Roger. Ikzelf heb er toen niet van gegeten (ik at daar sowieso al lang bijna niet meer van, behalve als ze klaargemaakt zijn met bijvoorbeeld rozemarijn en olijfolie) en de volgende dagen zei Roger me: 'Voor mij hoef je eigenlijk ook geen aardappelen meer te koken, hoor'. Het was hem immers vorige zaterdag opgevallen dat hij (uiteraard) veel meer groenten eet als hij minder aardappelen eet.

Ook enkele mails beantwoord vandaag en getelefoneerd met Nany die weer zoveel had meegemaakt dat ik even in de war geraakte van haar verhalen... en dat ik zelfs de kans niet kreeg om te vertellen over het feest van gisteren!

Veel lectuur ook. Ik ben nu aan bladzijde 324 van de 498 van "Qu'elle était verte ma vallée". Het gaat vrij traag, ik weet het: zulke boeken lees ik bewust vrij langzaam zodat ik kan genieten en opgaan in de stijl en de sfeer. Ze zijn compleet uit de mode, dat weet ik ook. Maar ik geniet er nog steeds van als ze zo goed zijn geschreven en vertaald!

Ook een telefoontje met Wiemla (de moeder van Debby). Ze maakte zich klaar voor een verrassing ter gelegenheid van haar 40 jarig huwelijk met Jef volgende zondag. Ik weet waaraan ze zich mag verwachten maar uiteraard heb ik niets verklapt! 😉

Eigenlijk een heel rustige dag dus. En daar hou ik van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten