maandag 27 mei 2019

"Le sang de la vigne" om een bezige dag (bijna) af te sluiten

Deze avond keken we nog naar een aflevering van "Le sang de la vigne". Boeiend. En ongelooflijk hoe de acteur, die het hoofdpersonage vertolkt, aan Jean Gabin doet denken. Hij lijkt er niet op maar hij spreekt op dezelfde manier, maakt dezelfde gebaren en vertoont dezelfde gezichtsuitdrukkingen.
En wat een prachtige vertaling lees je in die Nederlandse ondertiteling! Ik weet van mezelf dat ik geen slechte vertaler ben, maar dat niveau haal ik absoluut niet!

Dat filmpje kijken gaf rust na weer een bezige dag die ikzelf echter niet echt "druk" zou noemen: geen enkele verplichting vandaag.

Uiteraard hebben we geluisterd naar de radio waarop het constant ging over de verkiezingsuitslag (die me eigenlijk niet verbaasde).

Roger heeft weer uren besteed aan grasmaaien in de wei. Eigenlijk wordt dat veel te zwaar voor hem: ik stelde hem voor te vragen aan onze achterbuur (zoon van V. en T.) of hij dat tegen betaling wil doen.

Ikzelf heb nog eens gewassen, nog wat opgeruimd, naar Nany gebeld en ook eindelijk beginnen inpakken.

Nany bleek opvallend goed gezind en vooral heel rustig aan telefoon. Helemaal anders dan gewoonlijk. Ze leek te genieten van het verzorgd en bediend worden, voor niets zelf te hoeven zorgen, van lectuur, televisiekijken, uitkijken naar soms verrassend bezoek waar ze zich niet hoeft op voor te bereiden, kortom ze kwam helemaal anders over dan de jachtige vrouw die ze gewoonlijk is. Geven ze haar een kalmeerpilletje?

Ook vrij lang aan telefoon gepraat met Jan Gerits. Over de dubbele presentatie, vorige zaterdag, van de dichtbundel van Ingrid Lenaerts en de Limburgse monografie over haar: het was een succes, vertelde Jan. En over de volgende geplande Limburgse monografieën van de KVLS, uiteraard. Ik bewonder Jan: op 87 jaar nog zoveel plannen maken!

Als avondmaal maakte ik, na een groentesoep, een vleesbroodje klaar en wokte ik een dikke paprika, enkele selderstelen en veel champignons samen met kruiden en sojascheuten, kwestie van onze koelkast op tijd leeg te krijgen.

Nog een mailtje van zus beantwoord, wier dochter kreeg te maken met een serieuze diefstal. Uiteraard werd zus niet zelf bestolen maar toch... ze maakt zich vanzelfsprekend weer zorgen!

Na het avondeten nog een beetje verder ingepakt (deze keer ons "keukengerief" voor op reis).

Eigen foto
Zoals jullie hierboven zien, past de "reiskeuken" in één enkele doos.

Daarna keken we eindelijk naar die rustgevende en tegelijk spannende aflevering van "Le sang de la vigne".

En nu moet ik nog één mail beantwoorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten