woensdag 15 mei 2019

Drukke babysitdag

Deze ochtend kwam er een (weer dringende) vertaling van 26 bladzijden aan die ik jammer genoeg moest weigeren: te veel andere belangrijke afspraken deze dagen.

Om te beginnen vandaag: we reden naar het Leuvense waar we eerst Rogers oudste zus haar gerepareerde stoel terugbrachten en daarna naar dochterlief reden. Terwijl zij met Matthias naar de zwemles ging, bracht Roger Elena naar de repetitie voor haar eerste communie.

Eva vertelde ons (maar vooral Roger) over haar schattendoos. En, nadat Roger Elena was gaan terughalen, toonde ze ons de inhoud van die doos. Uiteraard wilde Elena ons ook haar speciale doos tonen.









Eigen foto's
Matthias kwam terug en zette zich aan het tekenen en het knippen.

Eigen  foto
Dochterlief en ikzelf begonnen voor het avondeten te zorgen, waarna zij ging les geven.

Wij gingen aan tafel en de kindjes aten opvallend goed. Elena vertelde over haar eerste communie terwijl Matthias uitkeek naar de bosklassen waar hij morgen zou aan deelnemen en de avond van vrijdag, als een paar vriendjes zouden komen spelen.

Later, terwijl Elena, Matthias en Eva televisie keken, verschenen ineens de buurtjes Millie en Lionel. De kinderen begonnen een kussengevecht maar, omdat ik bang was dat ze iets zouden afgooien, stelde ik voor dat ze buiten zouden gaan spelen. Daar kregen ze nog het gezelschap van buurmeisje Anna.


Eigen foto's
Eva bleef binnen spelen, samen met mij.



Eigen foto's
Iets over 20 uur riepen Roger en ik Elena en Matthias naar binnen, maar, omdat de buurtjes nog mochten opblijven, kregen ze de toelating om tot 20:30 uur buiten te blijven spelen.

En dan was het tijd voor het avondtoilet, een verhaaltje voor het slapengaan en een nachtzoen.

Nadat ik de tafel had afgeruimd en de vaatwasser gevuld, kreeg ik eindelijk wat tijd om te lezen tot wanneer dochterlief thuiskwam met schoonzoon die ze, na haar les, in Zaventem was gaan afhalen van een zakenreis.

Iets over 24 uur waren Roger en ik terug thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten