zondag 16 september 2018

Cordoba

Elke nacht horen we hier uilen met elkaar communiceren op de camping nadat het krekelconcert is opgehouden.

Gisterenmiddag reden we met de bus naar het centrum waar we enkele uren kuierden. Het was heel warm (rond de 32°C) en er liep ontzettend veel volk rond, veel meer dan ik gewend was van andere bezoeken aan de stad. Maar ja, het is weekend en dan komen hele families op straat: van grootouders in een rolstoel tot en met slapende baby's in een kinderwagen. Ook in zichzelf pratende mensen, nonnen en priesters zag je.

Veel meer toeristen ook dan vroeger.
Nee, we bezochten niet de mezquita enzovoort. Dat hebben we vroeger gedaan, toen er nog niet zo ellenlange wachtrijen waren.
We snoven de sfeer op, liepen door minder drukke straten, dronken een biertje en een tinto de verano, aten boquerones en schuilden onder een parasol voor de plotselinge en korte regen rond 17:30 uur.


Om 18 uur hadden we afgesproken  met de schoonouders van dochterlief. Samen dronken we nog wat op het terras van het café Gran Bar, liepen we daarna door de Juderia en kozen een mooie patio uit voor ons avondmaal. Daar aten we zes porciones die we verdeelden en bestelden er twee flessen heerlijke Verdejo bij. We kregen er nog een glaasje van iets sherry-achtig bovenop. Dat alles kostte nog geen 60 euro. En het was lekker, al waren de gamba's al ajillo iets te fel gebakken en bleek de delicio al gamba's een doodgewone garnaalkroket.


Eigen foto's
Rond 22:30 uur namen wij de bus terug naar de camping en gingen zij terug naar hun hotel.

Vandaag namen we opnieuw de bus naar het centrum waar we weer uren kuierden, enkele foto's maakten, een biertje dronken en rond 15 uur een kleinigheid aten op een terras (groentepannetje en chorizo). In feite wilde Roger graag riñones al jerez eten maar het enige restaurant waar dat werd aangeboden was volzet.


Eigen foto's
Weer zoveel volk en zo warm! Rond 17 uur keerden we terug naar de camping waar Roger even dutte en ik een beetje las.
Misschien keren we straks terug naar de stad in de hoop dat het bewuste restaurant nog riñones heeft en dat er deze keer nog plaats is.

Later: het restaurant was gesloten. Dan nog maar een biertje gedronken op de plaza de las Tendillas na weer een uurtje rondlopen in de stad.

Foto's van Roger:



Lange wachtrijen 


Córdoba

Geen opmerkingen:

Een reactie posten