woensdag 26 september 2018

In twee dagen naar huis

Toen we gisteren opstonden, was het amper 9°C. 'Deze avond nemen we een hotel,' besliste Roger.
Ons toilet was heel summier en we vertrokken zonder te ontbijten, blij dat we ons wat konden opwarmen in de auto.
Later, toen de temperatuur een beetje draaglijker was geworden, brunchten we op een "aire de repos".

We reden door een mooi glooiend landschap dat al herfsttinten begon te vertonen en rond 11:30 uur reden we de Berry binnen.

Ik stelde Waze in op Auxerre en zocht een hotel in die buurt. Ik vond een kamer in Monéteau (10 kilometer van Auxerre) voor amper 39 euro per nacht. Na enige aarzeling (omdat het zo goedkoop was) boekte ik voor de volgende nacht.
Iets later kwamen we aan het hotel aan. De kamer leek ons in orde maar toen we ons wat uitgebreider wasten dan 's ochtends, bleek de douche nogal krap. Voor de rest hadden we praktisch geen klagen over die goedkope maar propere kamer. Er was tv, wifi, een groot bed, voldoende verlichting (wat vaak niet het geval is, herinner ik me van voor twee jaar), weliswaar slechts één stoel, maar kom, dat blijkt normaal te zijn voor goedkope kamers. Alleen was de tafel zo klein dat er geen plaats was voor mij om te typen. Alleen al onze fles wijn en onze twee glazen namen praktisch de hele tafel in beslag. Geen post dus gisterenavond: we hebben gelezen.

Maar daarvoor deden we snel nog wat boodschappen en gingen we tegen 18 uur eten in de cafetaria van een Cora. Ik nam een vispastei en een groene sla, Roger een andouillette met groenten en een vleespastei. Roger lustte noch de andouillette noch de vleespastei: hij liet praktisch alles liggen. Gelukkig hadden we nog wat fruit op onze kamer of hij moest zonder eten naar bed.

Toen we deze ochtend opstonden, was het amper 5°C! We hadden betaald voor een ontbijtbuffet. Ik wist wat dat betekende: Roger eet dan zoveel dat hij verder kan tot 's avonds maar ik kan me niet zo volproppen. Ik wilde het een of ander laten verdwijnen in mijn tas zoals ik (na lang aarzelen) in 2014 in Bourges had gedaan maar dat vond Roger niet eerlijk (dat vond ik vroeger ook, maar langs de andere kant: mensen die wel heel veel kunnen eten, gebruiken bij zulk buffet nog veel meer dan ik zou doen als ik het een of ander zou meenemen voor 's middags). Dus heb ik me geforceerd: ik at een ei, een stukje brood, een beetje hesp en een yoghurt. Meer ging er echt niet in!

En wat ik had verwacht, gebeurde: we zouden naar huis rijden en er was geen tijd meer voor een echte picknick onderweg (het was trouwens ook te koud en vermits we langs "départementales" reden, kwamen we geen "aires de repos" met eetgelegenheid tegen). We hielden wel af en toe halt maar heel kort. Ik stilde mijn honger met gedroogde abrikozen en met twee te rijpe pruimen.

Weldra reden we langs de uitgestrekte akkers van de Champagne en rond 14:30 uur reden we ons land binnen.

Het was hier 19°C: warmer dan in Noord-Frankrijk!

We kochten nog snel wat etenswaren en om 18 uur kwamen we thuis aan waar ik meteen soep klaarmaakte, gevolgd door een hamburger met boterbonen. Ik was uitgehongerd!

Na het avondmaal heb ik de wasmachine drie keer aan het werk gezet, hebben we een groot deel van onze bagage uitgeladen (de rest is voor morgen) en hebben we de post nagekeken.

Ik ga nu nog even de foto's bekijken die ik op reis heb gemaakt en er eventueel enkele toevoegen aan deze blog (Roger heeft zijn foto's nog niet opgeladen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten