zondag 23 september 2018

Saint Justin, Labastide d'Armagnac en Roquefort des Landes

Deze ochtend reden we naar het centrum van Saint Justin. Een mooie bastide, niet groot, mooi centraal plein, mooie vakwerkhuizen. We wilden er iets drinken maar vonden enkel twee restaurants, geen café.

Dus reden we verder naar Labastide d'Armagnac, ook een bastide. Zo mogelijk nog een mooier centraal plein... met een café naast een restaurant. Toen we ons echter neerzetten op het terras van het café, stelden we vast dat het etablissement gesloten was.

Het was toen al iets over 13 uur en 25°C in de schaduw. We besloten terug naar de camping te rijden waar we bij de tent een biertje dronken en wat fruit en brood aten.

Later reden we naar Roquefort des Landes. Een mooie stad op de camino met logies voor de bedevaarders. Na een wandeling een witte wijn gedronken op het enige terras dat we tegenkwamen.

Eigen foto
Mooie streek, mooie stadjes en weinig toeristen. Echter ook weinig cafés. Morgen reizen we verder naar het noorden.We zullen dan wel de aankomst van de 600 schapen en hun herders missen overmorgen. Ze komen  na drie maanden terug vanuit de Pyreneeën, gaan naar Aillas en doen onderweg enkele stadjes aan, waaronder Saint Justin.

We haalden vandaag de 29°C in de schaduw met een aangenaam briesje.

Foto's van Roger







Saint-Justin



Roquefort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten