zaterdag 22 september 2018

Ontgoocheld in Burgos

Gisterenochtend wilde Roger nog eens naar Burgos. Dat vond ik goed (volgens mij was het al zeker 8 jaar geleden) al stond de camping me daar niet aan. Ooit vond ik die goed maar nu vraag ik me af wat ik er goed aan vond. Het sanitair misschien, want dat is inderdaad heel proper. Voor de rest zit je er zo op elkaar gepropt dat je geen enkele privacy meer hebt.

Maar kom, we reden er dus naartoe via vlaktes, bergen en nog eens vlaktes, met een korte halte in Alaejos, het dorp met de twee grote kerken waar we af en toe hebben rondgewandeld.

Om 16 uur kwamen we aan op de camping in Burgos waar de receptionniste opvallend onvriendelijk was. 'We rijden morgen verder,' besloot Roger... en hij was niet de enige.
Hij besloot ook de leeftent niet op te stellen (zodat we vandaag sneller weg zouden zijn) wat ik niet zo'n goed idee vond omdat het 's avonds vrij koud kan zijn in Burgos... en omdat we inderdaad omgeven waren door andere kampeerders.

We wilden de bus naar de stad nemen, helaas bleek de laatste bus al vertrokken. Dan maar eerst een biertje gedronken, en beslist naar de stad te rijden.
Daar vonden we geen parking. De plek waar we vroeger parkeerden was nu volgebouwd. We reden een poosje rond in de stad en ik merkte op dat wat ik vroeger een gezellige drukte vond, me nu veel te druk leek.
We reden nog even naar de Cartuja de Miraflores maar die was al gesloten. Uiteindelijk besloten we maar te gaan eten in het campingrestaurant. Een menu voor 11 euro voor elk van ons. Voor mij rauwkost met tonijn gevolgd door een halve kip met frieten, voor Roger soep die bleek een kippenbouiloon met vermicelli te zijn en varkensvlees met frieten. En nog een ijsje toe (Roger at het mijne op). Daarbij een fles wijn voor 4,5 euro.

Toen we terug bij onze tent waren, was het zo fris (17°C) dat we maar in de auto kropen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten