donderdag 13 september 2018

Plasencia en Monfragüe

Na ons ontbijt en toilet stelde Roger voor naar Plasencia te rijden.  Deze keer vonden we er niet meteen een parkeerplaats en hebben we bijna een uur verloren met zoeken.

Na nog wat rondwandelen in het stadje, dronken we een biertje op een van de vele al volle terrassen op de Plaza Mayor.

Rond 14:15 uur, na nog snelle boodschappen, reden we terug naar de camping waar we inktvisjes, brood en meloen aten. Daarna deed Roger een dutje terwijl ik wat las.

Het was ondertussen 35°C in de schaduw geworden: veel te warm!
Ik kreeg een bericht van dochterlief: haar schoonouders bevinden zich in onze (wijde) buurt. Dus sms'te ik even over en weer met hen: we ontmoeten elkaar overmorgen.

Roger werd wakker. Ik had al opgemerkt dat er vandaag bijna geen blauwe eksters te bespeuren waren... maar toen Roger wat oud brood rondstrooide, kwamen ze met tientallen aangevlogen.Mussen waren er de hele dag en we werden zelfs gewekt door hun concert.


We reden nog eens naar het natuurgebied Monfragüe, tot aan de salto del Gitano waarboven enkele gieren cirkelden.



Eigen foto's
Daarna wilde Roger nog eens naar Estacion de Monfragüe, het meer dan driekwart verlaten, eigenaardig dorp dat we enkele jaren geleden hadden ontdekt.  We wandelden er even rond maar het was echt nog te warm.

Om 20 uur gingen we eten in het campingrestaurant. Weer namen we elk een menu voor 9 euro: eerst een bordvol prinsesbonen met jamon, daarna voor mij kip met frieten (die ik nooit aanraak), voor Roger varkenslende met frieten, en als toetje ijs voor hem en "flan" voor mij (er was geen fruit vandaag) plus, in de prijs begrepen, een fles wijn en een fles gaseosa.

We zaten weer tot over 22 uur te genieten van de zonsondergang... maar ik kreeg, terwijl ik weer even online was, een mail van mijn zus die me boos maakte op de overheid (de zoveelste keer!). Daar zal ik het later eens uitgebreid over hebben (niet zo eenvoudig hier met dat  kleine scherm) maar het gaat over hoe de overheid mensen die pas een dierbare zijn verloren treitert tot en met.

Ondertussen is de temperatuur gezakt tot ongeveer 25°C en is het aangenaam vertoeven onder onze open tent.

Foto's van Roger:


Plasencia



Monfragüe


Estacion de Monfragüe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten