maandag 24 september 2018

Kou lijden in Saint-Pardoux

Vorige nacht hoorden we weer een uil op de camping. En we kregen nog even een felle regen.
Deze ochtend werd ik wakker van de kou!

We verlieten Saint-Justin iets over 10 uur en reden eerst naar Roquefort des Landes. Ik wilde daar immers een kaartje voor de kleinkinderen posten, want ik zeulde dat al met me mee van in Caceres. De ene keer vonden we immers geen open postkantoor, de andere dag waren we onderweg tijdens de openingsuren enzovoort. Wel, vandaag bleken de postkantoren in Frankrijk gesloten! Ik vermoed dat ik dat kaartje in België zal moeten posten.

Daarna reden we richting Limoges. Ik moet zeggen dat ik mijn mening over de Landes volledig heb herzien. Als je langs gewone wegen rijdt, zijn al die groenschakeringen, die naaldbossen, soms afgeboord met purpere heide heel mooi! Het doet een beetje denken aan de Berry.

Tussen 12 uur en 15:45 uur reden we wel - met een paar haltes - op een snelweg  (soms heel druk) maar op een bepaald ogenblik, vlak na Limoges, besloten we er weer van af te gaan, en Waze in te stellen op Bourges. We reden via Oradour sur Glane (die naam zegt jullie waarschijnlijk iets in verband met WOII?) en van daar, na een paar boodschappen in een Lidl, richting Bourges.

Het was heel koud en we vroegen ons af of we geen hotel zouden zoeken. Maar... we hebben nog zoveel bederfbare spullen in ons koelkastje steken dat ik verkoos nog eens te kamperen (en zoveel mogelijk van die spullen te gebruiken). 'In de leeftent zal het wel te doen zijn,' zei ik tegen Roger.

We zochten een camping en vonden er een aan de rand van een immens meer, in Saint-Pardoux. We hadden eigenlijk helemaal geen idee van waar we ons bevonden. Later heb ik gevonden dat we in het departement Haute Vienne zitten.

De camping is heel ruim, er zit bijna niemand, de streek lijkt heel mooi... maar het is ijskoud (afijn, 12°C op dit moment) en er waait een gure noord-oosten wind.

Na onze installatie reden we naar het dorp. Heel klein, een enkel café-restaurant dat gesloten bleek.

We kwamen terug naar de camping, aten in de leeftent (olijven, ham, kaas, rillettes en een beetje notenbrood - morgen nog even picknicken met kaas en ham en er zit niets bederfbaars meer in onze koelkast) en trokken sokken, een trui en een jas aan.
En nog zitten we te bibberen in onze leeftent!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten