vrijdag 14 september 2018

Naar Cordoba

Toen we deze ochtend rond 10 uur de camping gingen betalen, was de dame afkomstig uit Bree er niet: we konden geen afscheid nemen en de vraag is of  we wel nog eens in Malpartida de Plasencia zullen komen.

Met 29°C en onder een staalblauwe hemel reden we richting Caceres via dorre hoogvlaktes waarboven af en toe een roofvogel cirkelde.

Rond 12 uur hielden we even halte bij een tankstation (geen parkeergelegenheden langs de weg met opvallend weinig verkeer) en aten wat kaas, fruit en notenbrood.

Rond 14:45 uur voerde Waze ons de bergen in en om 15:49 uur reden we de camping van Cordoba binnen. Dure camping: tweemaal zo duur als in Malpartida de Plasencia (waar we weliswaar een korting kregen) en bijna drie keer zo duur als in Eymet. En bijlange niet zo goed als die twee campings. Het was toen 32°C en nog steeds zonnig. Na onze installatie deden we onze boodschappen. Eerst wilden we daarna de bus nemen naar het centrum maar uiteindelijk besloten we bij de tent te eten en kochten wat vleeswaren. Toen we de Carrefour buitenkwamen, bleek de lucht betrokken en stond er een felle wind. En het begon te gieten en te onweren, een uur aan een stuk. Water liep de leeftent binnen, onze voeten zaten in de modder, we plaatsten het koelkastje op onze omgedraaide waskom uit schrik dat er water zou insijpelen... en aten gazpacho, brood, vleeswaren en meloen terwijl we luisterden naar de donder die rondom ons knalde.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten