zaterdag 1 september 2018

Waze

Nadat we deze ochtend Zeger oppikten in het Leuvense waren we een beetje bang dat we veel tijd zouden verliezen in het rijden naar het Antwerpse, omwille van de vele verkeersproblemen onderweg.

Zeger raadde mij aan mijn Waze te gebruiken in plaats van de gps van Subaru 3. Ik wist dat hij gelijk had, maar Waze vreet enorm veel energie. Roger stelde dus voor mijn gsm op een externe batterij aan te sluiten, wat ik dan maar deed (gelukkig hadden we er een bij).

En inderdaad, terwijl de Limburgse zussen en schoonzus van onze schoonbroer zaliger veel tijd hadden verloren onderweg door files enzovoort, geraakten wij zonder problemen goed op tijd in Kapellen.

Heel geregeld opperde Roger wel dat hij het gevoel had dat wat mijn gps (Waze dus) zei niet de goede weg was, maar Zeger spoorde hem aan Waze bijna blindelings te geloven en te volgen, met alle goede gevolgen van dien!

Ik weet dus wat ik moet doen als we nog eens op reis gaan! Waze gebruiken, zorgen voor een externe batterij bij de hand... en voor een houder voor mijn gsm. Ik ben immers niet van plan tijdens een reis uren aan een stuk mijn gsm paraat te houden om Roger aanwijzingen te geven.
En misschien ook voor een papieren boek? Want wat als het landschap me niet aanstaat, of als we toch in een file staan (of is dat echt uitgesloten met Waze?) en ik niets kan lezen op mijn gsm?

Ik weet ondertussen dat ik wel naar andere functies van mijn gsm kan gaan terwijl Waze opstaat, maar, al hoor je nog steeds de aanwijzingen, je kunt uiteraard ondertussen niet de weg zien waarop je rijdt. En... dat heeft Roger nodig.

Vroeger zat ik altijd met een landkaart op mijn schoot zodat ik hem daarop op elk moment kon tonen waar we zaten. Sinds we een gps hebben, heeft die mijn taak overgenomen en lees ik dus soms onderweg.

Ik moet op reis dus zorgen dat Roger hetzelfde comfort heeft... en ik ook.

Dus: gsm, externe batterij en een papieren boek?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten