dinsdag 4 september 2018

Van Aubigny sur Nère naar Eymet

We wilden eigenlijk al vorig weekend naar Aubigny  maar hebben het uitgesteld omwille van de uitvaart.

De rit naar Aubigny verliep heel vlot hoewel we deze keer via Parijs gingen.Waze heeft ons gegidst, aangesloten op een autolader.

In Aubigny was het rond de 24°C en we brachten, na het avondmaal (gazpacho, brood, kaas en fruit) en een wandeling rond de vijvers, praktisch de hele avond buiten door. Eigenaardig genoeg hoorden we deze keer geen kikkers of watervogels. Wel uilen.

Deze ochtend namen we afscheid van de campinguitbater Philippe en reden we naar Eymet (Dordogne). Heel weinig verkeer en praktisch geen péages.

We kwamen hier aan om 16 uur. De uitbater (ook een Philippe) wist dat we hier de laatste keer drie jaar geleden waren (wij wisten het niet zeker). En hij gaf ons een serieuze korting!
Na onze installatie liepen we naar de bastide Eymet. Zoals steeds heel  veel Engelse toeristen. We wandelden wat rond (het was een aangenaam 28°C), dronken een biertje en aten voor 10 euro elk een sla met latuw, tomaat, spekjes, roquefort en walnoten bij een glas rosé. Heel lekker maar ik kreeg mijn sla weer niet op.

Eigen foto
Tijdens nog een wandeling begon het wat af te koelen en we kwamen terug naar de camping waar we nu in de leeftent zitten  en ik weer probeer te wennen aan dit kleine toetsenbord.

O ja, zeer raar. In Aubigny weigerde mijn gsm online te gaan via wifi. Hier ging het meteen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten