dinsdag 11 september 2018

Valladolid, Geria en Tordesillas

Ik vond deze ochtend een mail van Bernadette die ook enkele opzoekingen had verricht: er wordt  hier inderdaad geen stier meer ter dood gebracht op deze dag.

Wat er ook van zij, als we niet hadden geboekt voor drie nachten zouden we vandaag zijn vertrokken, denk ik. Deze nacht lawaai tot 3:30 uur en vanaf deze ochtend 8:30 uur opnieuw.

We wilden naar Valladolid maar er was zo ontzettend veel volk in en rond Tordesillas dat er geen doorkomen aan was. We moesten dus een hele omweg maken.
We waren al verschillende keren in Valladolid, kennen de stad een beetje en toch slaagden we er deze keer in verloren te lopen. Uiteindelijk vroegen we de weg naar de plaza de Zorilla, en liepen van daar naar de plaza Mayor waar we een koffie/thee dronken in het ons welbekende Cafe del Norte. Allebei ervaarden we dat we eigenlijk geen zin meer hebben in een grote stad en we besloten naar Geria te rijden.

Eigen foto
Geria bleek een heel klein dorp te zijn. Enkele straten rond een kerk waar bovenop we ons eerste ooievaarsnest zagen. We wandelden er wat rond en reden daarna terug naar Tordesillas, waar we onze boodschappen zouden doen.

Geen volk meer nu, het was immers siësta. Het warenhuis bleek gesloten maar daar vlakbij vonden we een open winkeltje waar we plaatselijke wijn en olijven kochten. Op een terras een beetje verder dronken we een biertje waar we lekkere olijven bij kregen.

Al sinds eergisteren lopen in de stad en in de buurt van de camping veel paarden rond, de ruiters hebben meestal een speer bij zich (en ik dacht dat die zou dienen om de stier te doden, maar blijkbaar vergiste ik me). De dienster vertelde ons dat rond 19:30 uur de ruiters allemaal binnen de stad zouden zijn en dat er dan weer een stierenloop zou plaatsvinden. Weer massa's volk  dus!

Uiteraard gingen we daar niet naartoe, maar Roger zocht wel op You Tube een filmpje over hetzelfde evenement vorig jaar.

En we gingen nog eens eten in de bar/restaurant. Weer heel lekker: voor mij een caesarsalade met kalfsvlees, voor Roger kalfsstoofvlees met een amandelsaus (10,90 euro telkens).

Precies om 19:10 uur hoorden we weer een serie knallen en sindsdien  is er weer veel lawaai en muziek... ik vrees weer tot midden in de nacht.

We haalden vandaag de 29°C bij een koel briesje. Heel aangenaam weer.

P.S. Vandaag (27/9) een filmpje gevonden dat verklaart waarom we een hele omweg moesten maken om uit Tordesillas te geraken!

Foto's van Roger:



Valladolid



Geria

Geen opmerkingen:

Een reactie posten