zondag 9 september 2018

Naar Tordesillas

We besloten gisterenavond dat we vandaag nog eens naar Tordesillas zouden rijden. Deze nacht werden we even wakker van een felle regen maar deze ochtend was het gelukkig weer droog.

We pakten in, gingen betalen en vertrokken na een snel ontbijt rond 10 uur. Na de eerste peaje vroeg Roger of ik Waze kon instellen op "tolwegen vermijden". Dat lukte vrij gauw en inderdaad, we verloren slechts 10 minuten, spaarden veel geld uit en zagen veel meer omdat we af en toe weer door een dorp reden.

De grijze heuvels werden na een poosje vervangen door roosachtige, dorre heuvels en daarna door een groener decor, met steeds meer wijngaarden (van de Rioja). Hoogvlaktes en roofvogels, gevolgd door tafelbergen vlak voor we Castilla y Leon binnenreden.

Onderweg een bericht van (tante) Françoise: mijn "Nononc" is weer serieus aan het vermageren. Dat is geen goed nieuws!

We hielden een korte halte in Redecilla del Camino. Heel veel bedevaarders. Een tweede halte was in Torquemada waar we eigenlijk een café zochten (ik moest naar toilet) en waar geen café open bleek (siësta).
Iets verder vonden we gelukkig een tankstation met klein café én toilet.

Om 17 uur  kwamen we aan op de camping van Tordesillas. In het stadje bleek het ook feest te zijn.
We schreven ons in, installeerden ons en gingen een biertje drinken in de bar/restaurant.

Na nog een korte wandeling op de camping gingen we er eten. Voor 29,90 euro kregen we een fles uitstekende witte wijn en een succulent assortiment gegrild vlees, gegrilde paprika's en aardappelen. We waren van plan daarna nog wat gazpacho te drinken (kwestie van meer groenten binnen te krijgen) maar waren allebei zo voldaan dat het er niet meer van kwam.


Eigen foto's
Nu (bijna 22:30 uur) zitten we in de leeftent en horen we muziek in de verte. Feest in Tordesillas hé. Maar wij lopen pas morgen naar het centrum (via een brug waar ik hoogtevrees op heb!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten