donderdag 6 september 2018

Naar Huesca

Deze ochtend werd  ik wakker van de regen die op de tent tokkelde. Gelukkig regende het niet meer toen we opstonden en terwijl we onze spullen inpakten.

We reden door de saaie Landes, door de beboste bergen van de Béarn en zagen na een paar uur rijden de Pyreneeën aan de horizon. Opvallend weinig verkeer (misschien te wijten aan de dure péage?) en enkele regenbuien onderweg.

Om 13:45 uur, na een eerste halte, begon de weg te klimmen en iets later reden we de bergen in. We werden even gehinderd door heel veel stilstaande vrachtwagens en gendarmerie.  Blijkbaar een of andere manifestatie.Iets verder versperden een kudde schapen en een herder even de weg.
Iets over 15 uur reden we de tunnel van Somport in en bijna 9 km verder kwamen we in Aragon (Spanje) aan, met zijn  typische grijze heuvels.

Eigen foto
Een dik uur later waren we in de camping van Huesca.

We werden verwelkomd door een nieuwe, jonge uitbater die bleek Nerderlands te kennen dankzij zijn Nederlandse vader. De camping is veranderd: het restaurant/café is afgebroken en de vroeger  schots en scheve tegels van het sanitair zijn vervangen. Volgend jaar wordt de camping grondig  gerenoveerd, vertelde ons de jonge man. Dat is eigenlijk wel nodig maar zal hij dan nog even gezellig zijn als de primitieve camping die we kennen?

We installeerden ons, deden boodschappen in de nabije Mercadona, aten bij de tent olijven, augurken en gazpacho. Daarna wilde ik nog meloen serveren maar we hadden geen honger meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten