zaterdag 22 februari 2020

Naar Wiemla en Jef

Vandaag werden we om 15 uur verwacht bij de ouders van Debby. Terwijl we er naartoe reden, kreeg ik een oproep van Hendrik: of we hem en Debby om 15:18 uur kwamen afhalen aan het station van Heist op den Berg.
Toen we bij Wiemla en Jef aankwamen, stelde Jef voor zelf onze kinderen te gaan halen.

En ondertussen troonde Wiemla me mee naar haar kamer waar ze me haar prachtige outfit voor haar nakende verjaardagsfeest toonde.
Roger en ik zijn ook uitgenodigd op dat feest maar we zijn die dag niet vrij.

Hendrik en Debby kwamen aan, we praatten wat met Eddy, de broer van Debby, er kwam een DJ langs en Debby wilde enkele verrassingen voor Wiemla met hem regelen. Ondertussen hielp ik Wiemla de vaatwasser leeg te maken, waarbij vooral de bestekken nog eventjes moesten afgedroogd worden, en het een en ander te bereiden voor het avondmaal.

En dat werd weer heel lekker! Wiemla is immers een Surinaamse, van Indiase afkomst. Haar gerechten zijn dus meestal heerlijk exotisch. Vooral haar soep vond ik superlekker. Ik heb het recept ervan deze avond opgezocht: een geliefd gerecht onder Surinamers, lees ik, maar van Javaanse oorsprong.

Tegen 20:15 uur brachten wij Hendrik en Debby terug naar het station en reden we daarna naar huis.

Het is al opnieuw beginnen te waaien, merkten Hendrik en ik telkens als we even buiten gingen dampen. Hopelijk krijgen we morgen niet de aangekondigde storm!

Thuis vond ik onder andere een mail van vriendin Denise. Ze had gelezen dat met de hand afwassen milieuvriendelijker is dan het werk te laten doen door een vaatwasser. Daar ben ik zelf al een poosje van overtuigd... en ik denk ook dat het sneller gaat (tenminste zolang we het hebben over de dagelijkse vaat voor ons tweetjes): op de tijd bijvoorbeeld dat de bestekken in de vaatwasser worden geladen, heb ik die al lang afgewassen en Roger afgedroogd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten