maandag 17 februari 2020

Zorgen

Nog steeds vrij veel rukwinden vandaag en daarbij regen en hagel. En... vorige nacht zijn er enkele dakpannen weggewaaid, merkten we. Daarbij las ik dat we volgend weekend al een volgende storm mogen verwachten...

We konden de aannemer nog niet bereiken (ik weet het, hij heeft het superdruk). Maar die daken zouden zo snel mogelijk moeten hersteld worden.

Roger en ik vroegen ons vandaag af of het de moeite is die lelijke vrijgekomen muur achteraan onze tuin te laten "kaleien". Dat kost heel veel! Misschien, opperde ik, is het verstandiger er en klimplant tegen te laten groeien?

Sinds we mijn moeder hebben helpen verhuizen (ik geef toe, Roger en ik hebben niet veel gedaan) en we Paul B. bezochten, vragen we ons steeds vaker af hoe lang wij nog hier kunnen blijven wonen. Roger is nu 76, Paul B. is 80 en woont al 5 jaar in dat rusthuis.

Als we ooit verplicht zijn te verhuizen, zullen we dit huis moeten leegmaken (en als we hier kunnen blijven wonen tot aan ons overlijden, zullen daarna de kinderen daarvoor moeten zorgen).
We (vooral Roger, inderdaad) hebben zoveel verzameld dat we zelf niet goed weten hoe aan dat leegmaken te beginnen, laat dus staan dat de kinderen het zullen weten.

Ik stel al een hele tijd aan Roger voor samen systematisch van zolder tot kelder na te gaan wat we echt willen behouden... maar ik voel heel goed aan dat hij eigenlijk nog helemaal geen zin heeft om afscheid te nemen van al zijn "verzamelde schatten"!

Uiteraard maakten we weer geen wandeling vandaag: veel te nat,  te veel wind, hoewel niet echt koud. Deze avond moest Roger wel echt😊 naar de huisarts (routineonderzoek).

1 opmerking: