dinsdag 11 februari 2020

Weer te weinig beweging voor Roger

Het heeft immers weer de hele dag fel gewaaid, geregend en gehageld.

We deden wel onze wekelijks boodschappen, wat zorgde dat Roger toch een paar uur zijn pc verliet en een beetje beweging kreeg.
O sorry, ik vergat dat hij deze ochtend, heel vroeg voor ons doen, naar Heers reed (ja, oké, rijden geeft inderdaad weinig beweging), waar hij een afspraak had met Michel M. en Ludo D. in verband met het nieuwe lokaal van Heemkunde. En dat Roger daar noch Michel noch Ludo trof, omdat hij zelf 5 minuten te laat aankwam (althans, dat is wat Roger me vertelde).

Na ons heel lekker - al zeg ik het zelf - avondmaal (onder andere eindelijk nog eens spinazie met ui, look, kikkererwten en een spiegelei door Roger op het ultieme moment gebakken) nog vrij lang gebeld met mijn moeder Nany (en ik heb gelukkig de gewoonte rond te lopen terwijl ik telefoneer: ik kreeg dus toch nog een beetje beweging).

Ze blijft zich heel goed voelen in dat rusthuis, ontdekt er mensen die ze vroeger sporadisch heeft ontmoet of zelfs iets beter heeft gekend zoals bijvoorbeeld "onze" vroegere slagersvrouw.

Dat was toen we in 's Gravenwezel woonden. De slager kwam één keer per week vlees aan huis leveren (Nany vroor het vlees voor de volgende dagen in). Meestal was het de slagersvrouw die  langskwam... en die een babbeltje deed met Nany. Met als gevolg dat ik al eens ging babysitten op haar kinderen!
Dat herinnerde Nany zich heel goed: haar lange termijngeheugen lijkt nog helemaal niet aangetast!

Ze heeft wel weer last van enkele vrij onschuldige kwaaltjes... en vertelde me ook dat "tante" José (90 jaar sinds 2019) ook kampt met een paar gezondheidsproblemen. Taaie mensen lijken die van mijn moeders generatie!

O ja, Roger kreeg tijdens onze boodschappen een telefoontje van de verzekering. De afgewaaide golfplaten mogen vervangen worden maar eerst moet de verzekeringsmaatschappij een bestek krijgen. Daaromtrent heeft Roger deze avond naar de aannemer gebeld terwijl ik voor het eten zorgde.

Omdat ik toen ik de keuken bezig was en hij in de salon of onze werkkamer telefoneerde, weet ik niet of Roger tijdens dat gesprek een beetje rondliep of zoals gewoonlijk aan zijn pc of op de sofa zat! 😉

Geen opmerkingen:

Een reactie posten