donderdag 13 februari 2020

Nogmaals over schoonmaken

Het was de beurt aan de keuken vandaag. Tegen mijn zin! Ik kan echt niet genieten van dat schoonmaken, ik heb er zelfs een hekel aan... en toch probeer ik mezelf te overtuigen dat ik daardoor een paar uur gezonde beweging krijg (ik gebruik immers geen schoonmaakmiddelen meer, behalve heel soms lijnzeep bij het dweilen).
Dat het nuttig werk is, weet ik ook. Maar ik kan er echt niet in opgaan.

Ik herinner me dat zus Bie en ik tijdens onze jeugd heel veel in het huishouden moesten helpen (en terwijl ik mijn vroegere dagboeken overtyp, merk ik dat het inderdaad nog meer dan "heel veel" was). Toen al had ik een afkeer van dat soort werk. Het enige wat ik er goed aan vond, was dat ik uren in stilte kon werken en ondertussen over heel veel zaken kon nadenken of zelfs gewoon dagdromen zonder dat men het mij verweet.
Het  probleem was toen wel mij na de taak te proberen te herinneren waarover ik had nagedacht om het te kunnen noteren in mijn dagboek.

Nu echter is er niemand meer die me berispt als ik zit of sta te dromen of te mijmeren en ik heb dus niet meer het huishouden nodig om mezelf dat plezier te gunnen.

Na de schoonmaak reden we naar Sint-Truiden waar ik e-liquids wilde kopen en daarna wat rondlopen. Helaas, het begon weer te regenen zodat we uiteindelijk alleen wat rondliepen in de Kringwinkel.

Maar... deze avond, na het avondmaal en de afwas (nog steeds met de hand!) kreeg ik van Michel M. weer twee na te lezen teksten (in verband met Wereldoorlog II) doorgestuurd.
Dat doe ik veel liever dan keukens schoonmaken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten