donderdag 6 februari 2020

Vergaderingen en grijze haren

Heel zonnige dag vandaag... maar dat hebben we alleen gemerkt van achter de ruiten.
Deze middag was het immers vergadering van de werkgroep WO I-II en deze avond (maar toen scheen de zon niet meer en was het zelfs vrij koud) algemene vergadering van Heemkunde Groot Heers.

Het werd een vruchtbare vergadering deze middag, van 14 uur tot ongeveer 16:30 uur. We hebben al veel teksten die we kunnen raadplegen of bewerken voor ons boek over Heers tijdens Wereldoorlog II... maar moeten wel nog veel opzoekingen verrichten naar de soldaten.

Daarna reden we naar huis waar ik snel zorgde voor het avondmaal, nadat ik al even snel nog een paar huishoudwerkjes had afgewerkt en nog een tekstje had nagelezen.
Zegt Roger ineens tegen mij: 'Ik heb tijdens de vergadering opgemerkt dat je veel grijze haren begint te krijgen!'.
Tja, zeg, ik ben dan ook 70 jaar!

Ikzelf zie dat grijs haar niet omdat het aan de achterkant van mijn hoofd groeit. Roger moet er soms wel op kijken... dus nadert nu het uur der waarheid. Ik had altijd gezegd dat ik mijn haar nooit zou laten verven. Afwachten nu of Roger binnenkort niet zal smeken dat ik het wel laat verven! Hoewel... ik denk dat ik dan nog liever voor een pruik ga!

Om 19:15 uur waren we aanwezig in het heemkundelokaal in Heks. Michel M. (die ook op de middagvergadering was) en Ludo D. ontvingen ons. Ludo had gezorgd voor bier, koffie... en zelfs thee omdat hij weet dat ik meestal thee drink. Ongelooflijk lief vind ik dat!
De anderen - al of niet bestuursleden - begonnen weldra binnen te sijpelen en iets over 19:30 uur kon de algemene vergadering beginnen.

Na het officiële gedeelte werden er bij een drankje nieuwtjes uitgewisseld. Over onze nakende verhuizing naar een lokaal in Heers omdat het "Lod Lavki"-gebouw, waarin ons huidig lokaal zich bevindt, verkocht wordt. Over zieke en zelfs op sterven liggende leden (er zijn er heel oude bij), over onze toekomstige activiteiten, en zo verder.
Daarna nog een projectie van foto's die Michel M. maakte op de activiteiten van vorig jaar.

Het viel me op dat Roger en ik daar vrij zelden aan deelnamen. Maar ja, ons leven is zo druk! Hoewel... ik heb opgemerkt dat die mannen het vaak nog drukker hebben dan wij! Maar, bedacht ik, zij zijn mannen (ik was weer de enige aanwezige vrouw - vroeger was de echtgenote van Tony zaliger er ook bij, maar die tijd is voorbij) en hebben thuis een vrouw die voor het huishouden zorgt. Hier ben ik de vrouw die ook - weliswaar met wat hulp van Roger en al is het vaak tegen haar zin - een beetje voor het huishouden moet zorgen.
Daar komt nog bij dat ik echt geregeld nood heb aan tijd voor mezelf, zonder verplichtingen of ontmoetingen!

Boudewijn Knevels was ook aanwezig en leek na afloop van de vergadering, iets voor 22:30 uur, geen zin te hebben om naar huis te gaan. Even wilde ik hem voorstellen nog samen ergens iets te  drinken toen hij me vroeg: 'Gaan jullie nu al naar huis?'. Toen bedacht ik echter dat deze dag al vrij zwaar was geweest en spraken Roger en ik met hem af voor volgende week, in hetzelfde café als waar we de laatste keer met zijn Ilonka zaliger een heel gezellige middag doorbrachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten