woensdag 5 februari 2020

Over melkproducten

Ik ga jullie niet weer een relaas geven van onze dag met vooral huishoudelijke taken (opruimen, wassen, boodschappen, ...). Tussendoor heb ik wel een paar teksten nagelezen (voor de werkgroep WO I-II maar ook een vertaling. Volgens mij was het een automatische vertaling en die was helemaal niet slecht maar... dat is geen goed nieuws voor vertalers!).

Ik viel ook (weer tussendoor) op dit. De waarheid over melkproducten. Het meeste wist ik al (maar niemand rondom mij wil dat geloven - behalve Roger die een afkeer heeft van melk). Wat ik wel eigenaardig vond: dokter Delabos zegt dat yoghurt ook schadelijk is; terwijl, als ik me goed herinner, dokter Verburgh in "De voedselzandloper" schreef dat yoghurt, evenals kaas, oké is vermits gefermenteerd.

Ik zou wel willen weten wat er nu van is, want ik eet praktisch elke ochtend Griekse yoghurt. En... voortgaan op de officiële raadgevingen heeft geen zin, want zelfs in de nieuwe officiële voedseldriehoek worden alle melkproducten nog steeds ingedeeld in de "niet te vermijden voedingswaren" (macht van de lobby's?) !

Gelukkig gaan Delabos én Verburgh akkoord over kaas en room: die zouden onschuldig zijn. We aten deze avond immers zalm met prei en room na onze groentesoep!😉

Eigen foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten