donderdag 14 oktober 2021

Aangename middag met Karel

We haalden iets over 12 uur onze vriend af aan zijn flat in het Leuvense en reden samen naar "De Brug" in Herent. Zoals altijd aten we er heel lekker (en niet duur). Karel vertelde ondertussen  over zijn verblijf in Frankrijk en we haalden herinneringen op, vooral aan onze reeds verdwenen vrienden zoals onder andere zijn broer Dirk, zijn partner Colette en Jan de fotograaf.

Daarna reden we naar "Café Maritime" in Tildonk maar dat bleek gesloten. Dan maar naar de "Engelenburcht" waarvan de deur wel open was maar de brasserie gesloten. Dus besloten we terug naar Leuven te rijden en daar nog iets te drinken in de "Oude Kantien".  

Omdat we nogal ver van die gelegenheid een parkeerplaats vonden, heb ik voldoende geoefend vandaag (en het ging vrij vlot)! We gingen wel niet op het terras zitten zoals we eerst zinnens waren: het was echt te koud. Maar kom, binnen (eigenlijk in een soort veranda - "serre" voor de Nederlanders) was het helemaal niet druk en we hebben daar nog een paar uur heel gezellig gekeuveld, met een Orval, koffie en/of thee. 

Karel begint zich zorgen te maken over de op te ruimen "rommel" die hij na zijn overlijden voor zijn zoon zal achterlaten (Roger en ik herkennen dat gevoel) maar, terwijl we het hadden over die "rommel" bleek het (zoals bij ons, hoewel...) vooral over boeken te gaan. We besloten unaniem dat onze kinderen wel meteen zullen weten wat ze daarvan willen bijhouden en met de rest korte metten zullen maken!😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten