zondag 24 oktober 2021

Uit eten met Nany

De kindjes stonden vandaag even vroeg op, en wij dus ook. We hebben weer gegeten, gespeeld, gelezen, gebouwd, verteld, getekend, ons klaargemaakt en om 15 uur vertrokken we naar het Antwerpse waar Nany ons al opwachtte aan het onthaal van het rusthuis. 

Samen reden we dan naar "Pot au feu" waar we eerst van een drankje (plus pannenkoek voor de kinderen en Nany) genoten op het terras. Weldra  kregen we het gezelschap van dochterlief en schoonzoon en samen verhuisden we naar binnen.

We werden er getrakteerd door dochter en schoonzoon op een heel lekker etentje: "Pot au feu" heeft werkelijk zijn reputatie verdiend! Nany wilde enkel nog appeltaart met ijs. En praatte vrij veel (zoals meestal dus, al sprak ze nu af en toe een beetje verwarde taal... maar ze leek er zich telkens van bewust te zijn dat haar verhaal vrij verward was). Ze leek wel heel blij, ook al met de foto's van Matthias (door Zeger genomen ter gelegenheid van zijn communie) die ze cadeau kreeg. 

Iets over 19 uur wilde ze echter al terug naar huis worden gebracht, want haar afwezigheid zou bezorgdheid kunnen veroorzaken in het rusthuis. Ze had me nochtans verzekerd dat ze gewaarschuwd had dat ze met ons uit ging eten, maar ja... Roger en dochterlief brachten haar toch maar naar huis waar bleek dat ze zich inderdaad zorgen hadden gemaakt: had Nany dan toch niemand verwittigd van haar afwezigheid? Ze vergeet toch zo veel, geeft ze zelf toe!

Wij bleven nog heel even napraten na de terugkeer van vader en dochter en dan was het tijd voor ons om ook naar huis te rijden, want morgen is het school voor de kindjes. We beloofden elkaar zo snel mogelijk weer te zien.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten