zondag 31 oktober 2021

Eindelijk!

Vandaag, terwijl het regende en waaide, weer vooral veel lectuur en nog enkele bladzijden uit vroegere dagboeken overgetypt. Uiteraard ook gekookt maar dat was het zo ongeveer wat het huishouden betreft (ik heb wel weer iets lekkers - vonden wij toch - in elkaar geflanst: een gemixte soep van steeltjes van bloemkool en broccoli, waar ik stukjes spek, kikkererwten en nog andere kliekjes aan had toegevoegd, gevolgd door een stoofpotje van varkensvlees, uien, wortelen, prei en sherry).

Ik lees vaak in Doorbraak de laatste tijd (heb opgemerkt dat zij meer durven te zeggen dan de mainstream media) en vandaag viel ik op dit artikel. Dat blijkbaar maanden geleden niet werd aanvaard wegens zelfs voor Doorbraak "te verregaand" (en dat terwijl ik in Franse media - niet de officiële - al veel langer dat soort berichten las). Maar kom, eindelijk heeft Doorbraak het wel gepubliceerd (en ook de reacties zijn interessant). 

Ik weet dat alleen het feit dat ik hierover praat veel mensen (en ook mensen van wie ik heel veel houd en die meestal heel kritisch zijn en nog meer dan ik alles in vraag stellen) niet aanstaat. Ik herhaal dat ik niet geloof in een complot op wereldschaal (zou het mogelijk zijn dat ik me daarin toch totaal vergis???) maar dat ik veel te veel zaken abnormaal vind sinds maart 2020! Ik ga ze hier niet herhalen (tja, toch een beetje bang dat ik "iets verkeerd zou zeggen": ik heb al zoveel zaken zien verdwijnen op Facebook en  YouTube en ook dat is angstaanjagend - nog veel meer dan het virus!)

En nu kijk ik eindelijk verder naar "Het leven van Jezus". 

P.S. Voor het slapengaan. 

Ik vind de film iets te theatraal en heb hem dus weer niet uitgekeken (en toch hou ik van toneel, eigenaardig genoeg). Het is wel zo dat hij de geschreven tekst heel trouw volgt (misschien is het ook dat wat mij een beetje hindert?) en dat daardoor, denk ik, de film voor veel mensen die het geduld of de tijd niet hebben om de bijbel te lezen, dat geschrift kan vervangen. De film steunt wel op het evangelie van Johannes - en er zijn er nog drie andere. 

2 opmerkingen:

  1. Je link naar die film springt meteen naar een uur ver in de film. Let op wanneer je YouTube-links plaatst dat er geen tijdscode in zit. Hier concreet: je link eindigt op "&t=3672s", wat betekent "spring meteen naar seconde 3672", ofwel iets verder dan een uur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt gelijk (en dat was inderdaad tot waar ik gekomen was:-) en inderdaad, ik zou daarmee moeten oppassen, want die fout maak ik vaak! Bedankt voor de tip!

      Verwijderen