donderdag 21 oktober 2021

Geen speelgoed meer?

Ik heb het er al vaker over gehad de laatste tijd: mijn "goeroes", zoals sommigen ze noemen, waarschuwen al maanden voor schaarste. Uiteraard maak ik me daar zorgen over maar eigenaardig genoeg vond ik het pas heel erg toen ik hoorde dat er ook schaarste aan speelgoed dreigt. 

Voor ons koop ik uiteraard geen speelgoed meer... maar binnenkort komt Sinterklaas er aan en hoe moet je uitleggen aan kindjes dat Sinterklaas niet aan speelgoed geraakt? Aan Matthias bijvoorbeeld die me vorig jaar antwoordde, toen ikzelf opperde dat een bepaald cadeau nogal duur was voor ons: 'Voor Sinterklaas helemaal niet hoor!' 

Het is niet mijn taak om hen te vertellen dat ouders, grootouders en zo Sinterklaas serieus moeten helpen en dat de crisis zorgt dat kindjes dus niet altijd kunnen krijgen wat ze bij de sint hebben besteld. Maar wat vertel je die kinderen dan wel?

Ik zit al een poosje aan dat probleem te denken (en Roger vindt me zoals altijd veel te voorbarig) maar deze avond werd ik er aan herinnerd door deze mensen die ik ook volg (ze hebben het uiteraard ook over schaarste op andere gebieden). Ze hebben het wel over de kerstman (en dus niet over Sinterklaas) maar - heel raar hé, kindjes! - in tegenstelling tot wat wij denken, is het in sommige landen zogezegd de "kerstman" (nee, oké, die bestaat niet echt volgens ons) die elk jaar kinderen verwent in december! 

Maar kom, wie die cadeautjes uiteindelijk wel brengt heeft geen belang: ik maak me zorgen! Onterecht, zegt Roger. We zullen zien...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten