dinsdag 26 oktober 2021

Ik had het verwacht

En ik begrijp (toch min of meer) de redenering: het komt neer op een zachte "lockdown" voor niet gevaccineerden. Waar blijkbaar geen rekening mee werd gehouden, is dat (zogezegd "gratis" al betalen we daar uiteraard allemaal voor) gevaccineerden nogal snel denken dat ze safe zijn en dus niet meer hoeven op te letten. Terwijl niet gevaccineerden meestal nog steeds twijfelen (niet enkel aan het vaccin) en dus - weer "meestal" natuurlijk - voorzichtig blijven. En... het wordt een dure lockdown voor niet gevaccineerden, want, ook al houden ze zich heel gedeisd,  af en toe kunnen ze niet anders dan te betalen voor een covid-test. Test die van de andere kant wel meer zekerheid geeft omtrent hun wel of niet "besmet" zijn dan een vaccin. 

Ik blijf me heel veel vragen stellen (maar ga ze hier niet herhalen) en bereid me dus voor op weer een heel rustige, bijna kloosterachtige periode. Wat ik op zich helemaal niet erg vind maar... ik weet nu al dat ik enkele afspraken moet afzeggen. En of die vrienden dat zullen begrijpen? 

9 opmerkingen:

  1. Je had het verwacht...ja, het is wel duidelijk dat jij een expert bent...
    Je zegt dat niet gevaccineerden meestal voorzichtiger zijn. Waar haal je dat? Uit het feit dat ze regelmatig samen in massa op straat komen om te protesteren?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry maar bij die manifestanten zijn veel gevaccineerden (die toch niet goedkeuren wat er gebeurt). Maar laten we het nu hebben over gewone mensen die niet protesteren: je merkt toch dat gevaccineerden denken dat alles oké is? Ze zeggen het zelf!

      Verwijderen
    2. Wat je zegt slaagt weeral eens nergens op en bovendien ben je heel erg aan het veralgemenen. De "gewone mensen" denken heus niet allemaal dat alles ok is. Ze zullen bestaan, dat is waar, maar het grote deel is wel voorzichtig en is er zich van bewust dat ze nog steeds besmet kunnen geraken of anderen besmetten.
      Het zijn de anti-vaxers en de non believers die denken en beweren dat alles ok is. Ze denken beter te weten dan de experten, en minder naïef te zijn dan de "modale mens", ook beweren ze kritisch te zijn en zich goed te informeren, maar hebben er wel geen idee van wat goede bronnen zijn. De waarheid is dat anti-vaxers en non believers gewoon domme mensen zijn (die niet bereikt hebben in hun leven wat ze gewild zouden hebben) die op deze manier trachten slim over te komen en hun stempel te drukken. Zielig!

      Verwijderen
    3. Niet iedereen die zich (in dit geval) niet laat vaccineren is een anti-vaxer, integendeel! En die niet gevaccineerden (verkeerd woord want ze zijn meestal wel degelijk tegen veel ziekten gevaccineerd) proberen niet allemaal slim over te komen, anders zouden ze niet toegeven dat ze zich vragen stellen. Hun stempel drukken is ook al niet hun bedoeling: stempel op wie of op wat? Ze zijn de eersten om te zeggen dat ieder zijn zin moet doen, in eer en geweten. Of ze domme mensen zijn, weet ik niet maar eigenaardig genoeg ken ik heel verstandige mensen die wel voor dit vaccin zijn en heel verstandige mensen die er tegen zijn... maar ook (enkele) domme mensen in de twee groepen.

      Verwijderen
    4. O ja, anoniem (!), waarop steunt jouw bewering dat anti-vaxers (wat dus zeker niet alle in deze context niet gevaccineerden zijn, ter herinnering) mensen zijn "die niet bereikt hebben in hun leven wat ze gewild zouden hebben"? Gewoon op jouw "mensenkennis"? Of op "bronnen die wel goed zijn"?

      Verwijderen
  2. Je afspraken, moet je niet afzeggen als je je aan de regels houdt….

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wel als ik niet wil betalen voor een test en we bijvoorbeeld op café hebben afgesproken hé!

      Verwijderen
  3. Ben je ingeënt, moet je geen test doen, alleen je CovidSafe.be op je GSM tonen dan kunnen ze checken of je in orde bent met de Safe regels.

    BeantwoordenVerwijderen