vrijdag 22 oktober 2021

Eindelijk na meer dan één jaar!

Iets over 18 uur kwamen ze aan, dochterlief, schoonzoon en de kindjes. De ouders verlieten ons heel snel en wij reden naar Ikea waar we ons tegoed deden aan een eenvoudig etentje. Met een ijsje toe voor de kindjes, uiteraard: ze hebben gesmuld! En heel veel verteld over school, over hun lectuur wat Elena en Matthias betreft (ze blijken fervente lezers te zijn), hun vriendjes, spelen en plannen. 

Rond 21uur waren we pas thuis waar ze nog vrij lang speelden met de Legoblokjes en de poppetjes. 







Eva ging als eerste naar bed terwijl Elena en Matthias nog even wilden lezen ("Jommekes" voor Matthias en een geschiedenisboek voor Elena die ook nog zou schrijven in haar dagboek). Voor hun schooltaken zorgen we morgen. Iets over 22:30 uur stuurde ik die twee ook naar boven (na een snel toilet uiteraard - en dat ze daar nu zelf voor zorgen is echt gemakkelijk). Eva trekt ook al heel goed haar plan: enkel om haar tanden te poetsen kreeg ze nog een beetje hulp. 

Wat deed het deugd de kindjes na meer dan één jaar nog eens hier te hebben (zijzelf leken ook heel tevreden)! En ik merkte dat wat mij het meeste had vermoeid het lopen van de parking naar de winkel (en omgekeerd) bij Ikea was. De kinderen worden immers groot en kunnen steeds meer doen zonder mijn hulp! Ze beseffen trouwens dat ze mijn ledematen nog een beetje moeten ontzien en het is schattig om te zien hoe ze dat proberen te doen!

Natuurlijk heb ik tegenwoordig ook heel veel hulp van Roger, die bijvoorbeeld in mijn plaats de kindjes naar bed heeft begeleid! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten