donderdag 28 oktober 2021

Ontspanning (?)

Buiten enkele eenvoudige huishoudtaakjes, de boodschappen, een telefoontje met Nany en een bezoek aan de dokter, vandaag vooral veel gelezen, gekeken en geluisterd. Het bezoek aan de dokter was een routinebezoek (de medicijnen die ik slik vergen een strikte en heel geregelde controle op eventuele bijwerkingen). Ik vind het heel vervelend (ik heb jarenlang geen arts nodig gehad) maar kom, ik ken mensen met ergere aandoeningen. 

Ik heb vooral gelezen in een heel boeiend typoscript (herinneringen) dat we deze ochtend in de bus vonden, van Ivo Hermans - ik moet hem nog een bedankmail sturen. 

Ik keek naar een paar ontspannende video's en bewonderde de foto's die Zeger maakte van de vierentwintig urenloop in Leuven.

En ik luisterde onder andere naar deze heel interessante podcast. Over de leugens van de federale regering, de volgzaamheid van de Vlaamse regering maar ook van de media en het volk, hun gebrek aan kritische zin, over rechten, verplichtingen en burgerzin, privacy en het gebrek aan debat. Een politiek discours dat ik (die echt niet onderlegd ben in politiek) heel interessant vond (en waarmee ik grotendeels akkoord ging). Ik kreeg ook het geruststellende gevoel van "eindelijk hoor ik het ook eens allemaal zeggen door Vlamingen", want tot nog toe hoorde ik dat soort discours praktisch alleen in Frankrijk klinken (zoals hier weer vandaag, maar misschien heb ik niet voldoende gezocht natuurlijk). Echt heel interessant, vrienden, en wees niet bang, deze keer is het dus wel degelijk in het Nederlands te doen!

Alleen was daarna het ontspannen gevoel, dat de rest van de dag me gaf, verdwenen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten