donderdag 9 augustus 2018

Goed gewerkt!

Veel regen en wind vandaag... en dat deed deugd! Een kort onweer ook maar hier geen enkele schade.

Ik heb nog eens naar Nany gebeld die het nu ook veel aangenamer vindt (hoewel ze echt goed tegen de hitte kan). Maar ze had wel weer last van heel fel gezwollen voeten.

Vlak daarna een korte mail van mijn Nononc: hij werd eindelijk uit het ziekenhuis ontslagen! Ik kan me zijn blijdschap inbeelden (hoewel hij de hele tijd heel lovend deed over het ziekenhuispersoneel).

Daarna kon ik eindelijk beginnen de volgende Oostland van de KVLS na te lezen (Edith Oeyen had me deze ochtend de drukproeven opgestuurd). Ik was er net klaar mee toen er een (weer dringende) vertaling aankwam. Daar begon ik aan maar ik moest mijn werk onderbreken om te koken (deze avond wortelsoep gevolgd door spinaziepuree en worst - buiten de wortelen, allemaal ingrediënten uit de diepvriezer).

We moesten immers op tijd eten, want daarna moest Roger naar een bestuursvergadering van Heemkunde Groot Heers.

Na Rogers vertrek wilde ik verder werken aan de vertaling... maar mijn muis deed het niet meer. Ik ben echt onwetend op gebied van informatica... ik belde wel even naar Roger maar om te beginnen had die geen tijd voor mij (hij was immers op die vergadering) en ten tweede, hij wist het ook niet goed. Dan maar via messenger hulp aan Hendrik gevraagd die me aanraadde de pc te herstarten (wat ik eigenlijk eerst ook van plan was).

Dat hielp (de pc was gecrasht) en tegen dat Roger thuiskwam, was mijn vertaling geleverd en had ik een voorwoord geschreven voor het volgend nummer van Oostland (het was immers mijn beurt). Dat voorwoord ga ik echter nog een paar dagen laten rusten en dan nog eens nalezen voor ik het aan de redactieploeg voorstel.

Goed gewerkt dus... hoewel ik vandaag eigenlijk had moeten beginnen schoonmaken!


1 opmerking:

  1. Ik heb het voorwoord toch al doorgestuurd (nadat Roger het gelezen had) omdat de volgende dagen weer druk zullen worden. Maar... vlak na het opsturen ervan, vroeg ik me af of ik niet beter een woord door een ander had vervangen! :-)

    BeantwoordenVerwijderen