zondag 5 augustus 2018

De kindjes zijn vertrokken

Deze ochtend stonden ze op om 8:15 uur. Ik was wakker geworden om 7:30 uur en wachtte tot ik een van de drie zou horen roepen. Helaas, blijkbaar was ik weer in slaap gevallen, want Roger en ik schoten wakker toen we de kinderen naar beneden hoorden gaan. Elena vertelde ons (uiteraard zijn we meteen ook opgestaan) dat ze op de klok had gezien dat het over 8 uur was, en dus Eva uit haar babybedje had geholpen, gezorgd dat ze alle drie hun tanden poetsten en dan maar naar de keuken gingen. Wat een flinke en grote meid wordt die Elena! Vandaag stelde ze me trouwens delicate vragen over Sinterklaas en de paaseitjes. Ik vermoed dat het tijd wordt om haar in te lichten.

Het was iets minder warm dan gisteren. Na lang spelen, het middagmaal en een dutje voor Eva, reden we naar Stephane Malais in Heks. We gebruikten er iets in de schaduw en de kindjes genoten er zichtbaar van. Alleen... waren er vrij veel wespen en zowel de kindjes als ik moeten daar niets van hebben!


Foto's Roger
Daarna zorgde ik voor het avondeten (zalm met broccoli)  terwijl ze alle drie naar een film keken op de laptop van Roger in de bibliotheek. Ondertussen was het immers weer heel warm geworden en dat is onze koelste kamer.

Rond 18 uur kwamen dochter en schoonzoon aan. Na een biertje gingen we aan tafel en... daar verbrandde Matthias zijn voorarm aan een hete ovenschotel. Mijn fout natuurlijk: ik had die schotel niet op tafel mogen zetten!
Gelukkig brachten koud water en calendula snel soelaas.

Daarna moest er opgeruimd worden. Daar begon Matthias spontaan aan en deze keer zei Eva me: 'Ik ga mijn broer helpen opruimen'. Wat ze dan ook meteen deed.

Eigen foto
Elena verkoos met ons te blijven praten in de keuken en deed alsof ze niets had gehoord over dat opruimen! (of had ze het echt niet gehoord?)

Ondertussen was er een mail binnengekomen van Jan Gerits: er moeten nog veel details gewijzigd worden aan de jongste Limburgse monografie. Dat is werk voor morgen, evenals de rest van het opruimen en het schoonmaken na dit mooie kindjesweekend.

Onze gasten vertrokken iets over 21 uur; Roger vulde de vaatwasser en ik las aandachtiger de mail van Jan Gerits: ik heb nog enkele uren werk voor de boeg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten