dinsdag 7 augustus 2018

Luie dag

Hoewel, eigenlijk niet zo lui ondanks weer een bijna onverdraaglijke hitte hier in huis. In de keuken haalden we weer praktisch de 30°C, in de rest van het huis werd het rond de 28°C. En in onze werkkamer (waar ik, omwille van mijn eigenlijke werk en omdat er weer kleine details moesten gewijzigd worden aan de Limburgse monografie, veel uren doorbracht, op het nippertje geen 30°C).

Maar dus buiten het echt verplichte werk niet veel gedaan. Ons eerste "improviseren met wat we gekocht hadden" voor het avondeten, resulteerde in dit menu: eerst de rest van de broccolisoep van gisteren, daarna rauwe spitskool, tomaten en paprika's (van ons boompje dat echt afziet van de warmte) met mayonaise en daarbij gerookte zalm, koude aardappelen en hardgekookte eieren. Dat betekende dus wel nog even de keuken opwarmen omdat ik eieren en aardappelen kookte.

Ook enkele mails en andere berichten beantwoord en deze avond, na het overtypen van nog een paar bladzijden uit mijn tienerdagboeken, naar een film gekeken, niet groots maar wel "plezant" ("Zware jongens" met Gaston en Leo). Roger wilde niet meekijken, jammer, want ik werd heel vaak herinnerd aan het Antwerpen dat wij vroeger gekend hebben (tenslotte hebben we daar 24 jaar gewoond!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten