maandag 20 augustus 2018

Hendrik aan telefoon gehad en het is opgelost, mijn klavierprobleem

Hendrik en Debby waren even op vakantie, daardoor kon ik niet gemakkelijk met hem communiceren over mijn klavierprobleem.

Nu is hij terug in België en deze avond kreeg ik hem aan telefoon. Mijn probleem was op één, twee, drie opgelost.

Bleek dat mijn klavier stond ingesteld op verschillende talen (Nederlands uit Nederland, Nederlands uit België en Frans uit Frankrijk). Daarom  stond er helemaal onderaan mijn scherm een (virtuele) knop voor al die talen. Die knop had ik nog niet opgemerkt (foei, ik die beweer veel te observeren: ik had die niet gezien!).

Daar hoefde ik enkel Frans en Nederlands uit Nederland uit te schakelen en het was in orde. Maar... toen verdween ook onderaan mijn scherm die verwijzing naar die verschillende talen.

Dus: (o, wat vind ik het "plezant" nu al die :, !, -, =, §, opnieuw correct te kunnen typen!) 'Maar,' vroeg ik aan Hendrik, 'al die talen zijn ineens verdwenen onderaan mijn scherm, wat dan als je die niet meer ziet?'

'Als er maar één taal ingesteld is, verdwijnt die virtuele knop,' antwoordde hij, 'maar je kunt ook een omweg nemen via de instellingen van de pc. Dan moet je gaan via "land of regio instellen". Hij legde me nog even uit hoe ik dat moest doen (bleek eigenlijk eenvoudig en weer voelde ik me heel dom).

Heel fel bedankt zoontje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten