zondag 12 augustus 2018

Zondagsrust

Het is zondag, dus zo weinig mogelijk in het huishouden gedaan vandaag: opruimen, een wasje en koken. Wel naar Nany gebeld, die vermoedt dat ze een flebitis heeft. Hoewel ik aandrong dat ze een dokter van wacht zou bellen, wil ze wachten tot morgen zodat ze haar eigen dokter kan vragen.

Omdat Roger weet dat zulke zaken me bezighouden, stuurde hij me een (interessant) interview met auteur Wim Van Rooy en een (even interessant) debat tussen Vermeersch en Dirk Verhofstad. Daar heb ik deze avond naar gekeken. Boeiend, al hoorde ik vaak tegenstrijdige beweringen over de islam. Eigenlijk zou ik alles, wat daar verteld wordt, zelf moeten onderzoeken maar wanneer moet ik dat doen?

O ja, vandaag gingen we niet helpen bij de verhuizing. Ik vroeg in een bericht aan Hendrik of ze ons nodig hadden (omdat ik had gelezen dat de ouders van Debby wel daar waren) maar Hendrik antwoordde dat er meer dan voldoende hulp was... en dat, als het goed vorderde, het vooral dankzij zijn broer Zeger was.

Iets later kreeg ik een bericht van Wiemla (moeder van Debby): dat ze terug naar huis keerden omdat ze bij niets meer konden helpen en dat stilzitten niets voor hen is. Toen ik antwoordde dat wij wel graag soms stilzitten om te lezen, te discussiëren, te mijmeren en te schrijven, kreeg ik geen antwoord meer. Zou ik  haar gekwetst hebben? Niet dat ik perse wilde chatten maar ik ben zulk gebrek aan reactie niet gewend van haar.

In feite reden wij op het moment van die enkele chatberichten naar het domein Nieuwenhove om daar onze dagelijkse wandeling te maken. Helaas, daar liep zoveel volk rond (het was prachtig weer) dat wij na een kwartier rechtsomkeer maakten. We reden dan naar het vlakbij gelegen kasteel van Nieuwenhove en maakten daar onze wandeling, hoewel er ook vrij veel volk rondliep (maar minder dan in het domein).

Na de wandeling dronken we een biertje in het kleine café waar we ooit met vriend Karel zaten. Gezellig behalve dat er heel veel wespen rondvlogen (en dat het veel drukker was dan vroeger).



Eigen foto's

O ja, toen Roger en Hendrik gisteren een derde keer aan het containerpark aankwamen, sloot het net zijn poorten, een kwartier voor sluitingstijd! Roger stelde dan voor de spullen in onze auto te laten staan zodat wij ze morgen of dinsdag hier naar het containerpark (of de kringwinkel, dachten we) zouden brengen. En... deze avond bedacht Roger dat de televisietafel, bedoeld voor het containerpark, niet zou misstaan als salontafel bij ons. We probeerden het uit en ik vind het geslaagd:

Eigen foto

De vroegere (spotgoedkope) lage tafeltjes bracht ik naar de "kinderhoek" in de keuken. Daar kunnen al twee kindjes comfortabel aan zitten tekenen of knutselen!

Eigen foto
Om de zondag af te sluiten moet ik nog een paar mails beantwoorden en daarna ga ik eindelijk de kranten online lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten