zondag 26 augustus 2018

Onverwacht bezoek aan Hendrik en Debby


We wisten dat we deze week nog eens naar Ikea moesten rijden om voor Debby en Hendrik een kast te kopen (nee, sorry, zij zouden daar een kast kopen en wij zouden die naar hun appartement brengen; ik heb met opzet de eerste zin niet verbeterd, want die bevat het soort fout dat ik vaak tegenkom als ik teksten nalees: vrienden schrijvers, lees jullie teksten alsjeblief aandachtiger na!).

Nu bleek de Ikea waar zij die aankoop wilden doen open op deze zondag. En op een zondag is de E313 veel minder druk dan door de week. Dus werd er deze middag beslist daar vandaag voor te zorgen.

We troffen elkaar aan de ingang van Ikea. Terwijl de "kinderen" op zoek gingen naar hun gerief, dronken Roger en ik enkele kopjes koffie of thee (op zondag is het betalend, maar voor precies 1 euro drink je zoveel kopjes als je wilt) in het restaurant en at ik er een gemengde sla.

Nadat Hendrik en Debby hun keuze hadden gemaakt en betaald, belden ze ons op en vonden we elkaar terug aan de uitgang. We reden naar hun appartement en toen ik zei dat wij daarna meteen zouden verder rijden (ik wist nog niet of dat rechtstreeks naar huis zou zijn of eerst naar Kapellen waar we dan onze schoonbroer zaliger een laatste keer zouden "groeten" - al zie ik altijd een beetje op tegen dat soort "groeten"), vroeg Hendrik ons of we niet bereid waren nog enkele spullen op te halen in het vroegere appartement van Debby. Uiteraard wilde Roger dat graag doen.

Terwijl ze daar met z'n drieën naartoe reden, bleef ik alleen op de flat van Hendrik (en deze keer  had ik veel minder last van mijn hoogtevrees gehad op de trap). Ze hebben die flat echt heel mooi, gezellig en knus ingericht: ik voelde me er echt thuis!

Na enkele uren kwamen ze eindelijk terug met nog veel spullen (een deel ervan was voor ons: onder andere veel "Jommeke's"  - en ik hoop dus dat Elena binnenkort wél heel graag zal lezen - en een televisietoestel dat ik eerst wilde weigeren maar Hendrik heeft gelijk: naar een van onze films kijken zal daarop veel aangenamer zijn dan op ons pc-scherm).

Het was toen al vrij laat en we besloten eten af te halen bij een Chinees. Heel lekker was dat, evenals de wijn die Debby erbij serveerde!

Het werd dus onverwachts een heel gezellige avond... en Roger en ik waren pas thuis heel ver over middernacht.

O ja, het afdalen van de trap bij Hendrik ging deze keer bijna zonder probleem: ik moet duidelijk "oefenen". Je ziet ons nog afkomen, Debby en Hendrik: ik moet immers oefenen! 😅

Geen opmerkingen:

Een reactie posten